Podijeli objavu

Za uvod u 2023. godinu splitski glazbenik Luka Nižetić pobrinuo se svojoj publici predstaviti live verziju pjesme ‘Kad zasvira orkestar’ koja je izvedena i snimljena na njegovom prošlogodišnjem velikom slavljeničkom koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture.

‘Ovu pjesmu sam odabrao jer u tri i po minute zorno pokazuje kakva je vladala atmosfera te večeri. Još uvijek je sve svježe i svako malo se vratim na taj za mene možda i najvažniji koncert u karijeri. Zaista sam se uz pomoć fenomenalnih glazbenika i plesača potrudio publici prirediti večer punu pozitivne energije, plesa i veselja, te izvesti u novom ruhu pjesme koje su obilježile moju dvadesetogodišnju karijeru. Za svakog glazbenika nema ništa ljepše, važnije i dojmljivije od susreta s publikom pa ovakvi trenuci za pamćenje zabilježeni zvukom i slikom nešto su za što se radi i živi.’ otkrio nam je Luka kojem je protekla godina donijela puno razloga za veseljem gdje je odnio prvu nagradu publike na Splitskom festivalu, dok se s pjesmom ‘Zagrli život’ našao u finalnom izboru za Hit godine nagrade Cesarica.

Uz 13 pratećih glazbenika Luki su se na pozornici u izvedbi ove numere pridružili plesači Dorotea Sokolić, Andriana Aleks, Ivor Benko, Karlo Topolovec i Dag Marković iz plesnog centra Tala, dok se za koreografiju pobrinula Larisa Lipovac.

Za video snimku su zaslužni snimatelji Suzana Arslani, Tomislav Pović, Alen Stanković Yenki, Krunoslav Ivšić, te montažer Davor Flam i redatelj Darko Drinovac.

‘Kad zasvira orkestar’ pjesma je koju je Luka objavio prije jedanaest godina našavši se na istoimenom njegovom trećem studijskom albumu. Glazbu potpisuje Bilent Saliev, frontman priznatog makedonskog etno-gypsy brass kolektiva Kočani orkestar, a tekst Stevo Cvikić.

Radi se o prvom singlu s nadolazećeg live albuma ‘Ludilo brale live’ koji će biti objavljen u digitalnom izdanju, a istovremeno će ga na Lukinom službenom Youtube kanalu pratiti integralna snimka cijeloga koncerta kojeg su na Staru godinu imali prilike ekskluzivno pogledati gledatelji HRT.