Podijeli objavu

Lucija Ćustić, hrvatskoj javnosti poznatija kao Luce, sinoć je u Zagrebu održala svoj prvi veliki samostalni koncert u velikom pogonu Tvornice Kulture.

Intimna atmosfera je prevladavala od samog početka koncerta, samim time što nije bilo previše ljudi, a svemu je doprinijela činjenica da se na koncertu sjedilo. Na prvu se činilo kao da će to udaljiti publiku i Luce, no uspjela je i to preokrenuti u svoju korist!

Koncert je trajao otprilike dva sata, s time da je počeo gotovo pa točno u 21 sat, kako je bilo i najavljeno po satnici. Čim je koncert počeo, sve je stalo. Ljudi se nisu dizali kako bi išli do šanka ili na wc, a čak su i fotografi bili gotovo pa nevidljivi sljedeća dva sata.

Zahvaljujući savršenoj akustici novouređene Tvornice Kulture, zvuk je bio savršen. Jednako dobro su se čuli bubnjevi, trubači, gudački kvartet, bas, gitara, klavijature, a i Luce, baš kao i svi gosti koji su joj pomogli u ovom pothvatu!

Tijekom večeri su uz Luce se pojavili još i specijalni gosti Aljoša Šerić, solo i u kombinaciji sa suprugom, Antoniom Matković Šerić, pa su svi zajedno izveli pjesmu ‘Čuvaj me’ od Pavela. Nakon njih je uslijedila klapa Stine s kojima je otpjevala Oliverovu ‘Pismo moja’. Kao zadnji gosti su se pojavili Gina Damjanović i Nenad Borgudan iz grupe Detour, s kojima je otpjevala pjesmu ‘Plešem sama’.

Kada je koncert završio, Luce i ekipa su dobili stajaće ovacije te poziv na bis, koji su onda održali i izveli ponovno dvije pjesme. Iako je koncert bio promocija njezinog novog albuma, izveli su i neke starije stvari, kao što su ‘Možda mi’ i ‘Sama ostajem’. Publika je imala priliku čuti dvije ‘polupremijere’ kako to kaže Luce, s obzirom na to da se radilo o dvije pjesme koje se nalaze na albumu, no još uvijek nemaju spot te nisu na Youtube kanalu, a čuli smo i premijerno jednu pjesmu koja će se tek naći na sljedećem albumu!

Sve skupa se radilo o jednom odličnom koncertu koji je prije svega obilježila odlična atmosfera koja je bila prisutna zahvaljujući Lucinoj ležernosti, iako se vidjelo da ju na trenutke emocije ipak savladavaju.

Bilo je to posebno iskustvo, pogotovo zato što se radilo o sjedećem koncertu, koji su sve rjeđa pojava, pogotovo u ovako ležernim izdanjima, a posebna zasluga ide i prostoru same Tvornice, koji je zaista odličan!

Ana Šoda