Podijeli objavu

Američka kantautorica Laura Pergolizzi, poznatija kao LP, po prvi puta dolazi u Hrvatsku gdje će svojim moćnim vokalom ispuniti pozornicu Tvrđave sv. Mihovila 25. srpnja. Samo tisuću ljubitelja njene glazbe imat će priliku uživati u nastupu ove umjetnice, na lokaciji koja je jedinstvena poput nje same – piše gloria.hr

‘Vrlo malo znam o Hrvatskoj, ali i to malo što sam čula je sve najljepše. Zato jedva čekam vidjeti vašu zemlju i upoznati ljude’, priča nam Laura Pergolizzi uoči dolaska u Šibenik gdje publici priprema nezaboravan performans. ‘Pjevat ćemo stare i neke nove pjesme, nadam se da ćemo svi zajedno pjevati u glas’, kaže LP koja još ne zna kada će pronaći vrijeme za odmor. ‘Možda ću ovoga ljeta boraviti samo u Hrvatskoj, iako se rado opuštam i u Grčkoj’, kazala nam je 37-godišnja pjevačica koja izgledom neodoljivo podsjeća na mladog Boba Dylana.

Prekretnicu u karijeri donijelo joj je objavljivanje eklektičnog albuma Death Valley, posebice zbog najavnog singla albuma, Lost On You, koji je oduševio publiku diljem svijeta, a LP postavio na vrhove glazbenih ljestvica. Na albumu su se našle Other People kojom se približila pop zvuku i Muddy Waters, pjesma gospel stila koja ističe njen moćan i hrapav vokal kojim je stekla svjetsku popularnost i ostavila neizbrisiv trag na suvremenoj glazbenoj sceni.

Hitovima Lost On You, Other People i Muddy Waters stekla je svjetsku popularnost i ostavila neizbrisiv trag na suvremenoj glazbenoj sceni. Iako su njene pjesme prepune igri riječi, LP vjeruje da glazba ne mora biti komplicirana Stoga njen glazbeni izričaj počiva na ekspresivnom vokalu kojim obuzima slušatelja, zvižducima – prepoznatljivom elementu njenog stila – te sanjivim zvukovima ukulelea koji je čine prepoznatljivom.

Prije njezinog nastupa na pozornicu se penje Boris Štok, a za plesni aftershow spuštamo se ispod tribina gdje će nas Ilija Rudman prodrmati svojim dj setom.