Podijeli objavu

Šibenik će petu godinu u nizu zavrtiti longplejke treće subote u travnju kada se tradicionalno diljem planete obilježava Svjetski dan prodavaonice ploča (Record store day 2018)!

Udružene snage Kulturne udruge Fotopoetika i kluba Azimut pozivaju sve zainteresirane da im se tim povodom pridruže na Long play dayju – izložbenom sajmu ploča i stripova ujutro te na večernjem koncertu u subotu, 21. travnja.

Organizatorima se pridružuje i jedini CD shop u gradu, CD shop Butiga te svi zajedno pozivaju sve ljubitelje i kolekcionare ploča te strastvene zaljubljenike u strip kulturu da se pridruže na izložbeno – prodajnom LP Sajmu.

Priča o Long play dayju u Šibeniku prvi put se ‘zavrtila’ prije točno pet godina na istom mjestu, u klubu Azimut, i uspješno se nastavila do dana današnjeg. Ovogodišnji Record store day na šibenski način održat će se, kako pravila nalažu, treće subote u travnju, 21.4..

– Program je kao i obično podijeljen u dva dijela. Prvi se održava u jutarnjim satima, od 11 do 14 sati pa ovim putem pozivamo sve koji doma imaju ploče, longplejke ili vinile te stripove, a nije im problem, slobodni su to jutro i žele izlagati te prodati, razmijeniti ili kupiti da nam se jave. Bit će to kvalitetno druženje uz puno dobre glazbe. Ovo je ujedno i jubilarno izdanje manifestacije koja nakon ove godine, slobodno možemo reći, postaje tradicionalna pa ćemo se potruditi da bude zaista posebno – poručuju organizatori.

Izlagači bilo ploča bilo stripova prijaviti se mogu na e-mail [email protected] i to što prije jer je broj sudionika ograničen. Sudjelovanje je besplatno. Poziv vrijedi isključivo za ploče i stripove te građu koja je usko vezena uz glazbenu tematiku. Za sva pitanja zvati mogu na broj 098 915 11 42.

– Drugi dio programa odnosi se na, naravno, večernji koncert. Imamo dogovoren bend koji nastupa te večeri, a koji je ujedno i ambasador ovogodišnjeg Long play dayja. I koncert za publiku je besplatan baš kao i sajam za izlagače. Nadamo se dobrom odazivu – priznaju organizatori.

Detalji programa široj javnosti bit će poznati narednih dana!