London, Amsterdam, Pariz, Berlin… Šibenik – u grad dolaze hvaljeni američki rockeri Battleme

by lis 8, 2017Koncerti, Strana glazba, Vijesti

Battleme – američki rock bend iz Portlanda (Oregon) dolazi u šibenski klub Azimut u sklopu svoje Europske turneje na kojoj promoviraju novi album “Cult Psychotica”. Nakon Londona, Amsterdama, Pariza, Berlina, Minhena i drugih europskih metropola, i Šibenska publika imat će priliku čuti kako zvuči jedan svjetski poznati rock bend. Osim Šibenika fanovi benda moći će ih čuti u Zagrebu i Rijeci.

Ovo je prvi put da dovodimo neki bend koji nije iz zemalja regije, i čast nam je da je to odmah ovako jaki bend.  Ima ih četvero u bendu i sviraju pravi žestoki i visokoenergični rock and roll. Bez pauza među pjesmama, bez nepotrebnih govora i priče, samo sat i pol vremena čiste energije. Bend je prepoznat u Americi i Europi i nadam se da će njihov nastup u gradu pobuditi veliki interes  šibenske publike, koja je poznato,  ima nos za dobru svirku” – kaže Bergam iz šibenske udruge P.A.R.K. koja u suradnji s  beogradskom booking agencijom Rock Svirke organizira koncert.

Tijekom karijere koja traje više od sedam godina, Battleme je privukao pažnju publike svojim brendom psihodeličnog rocka s primjesama grunge-a. Esquire ističe da su kojim slučajem The Flaming Lips napravili koju originalnu pjesmu tijekom izvođenja obrada Pink Floydova albuma ‘’The Dark Side Of The Moon’’, zvučali bi jednako dobro kao Battleme. Rolling Stone je pisao o sposobnosti benda da stvara krešenda u stilu The Smashing Pumpkinsa, dok je Billboard pohvalio Battlemeov groove usporedivši ga s onim kojim vladaju Queens Of The Stone Age.

Sons of Anarchy

Frontmen benda Matt Drenik zaslužan je za kompletan Soundtrack (glazba i tekstovi) kultne serije Sons of Anarchy kojeg je izveo sa svojim bendovima Battleme i Lions. Hit single “ Hey Hey, My My” na YouTube kanalu pregledan je više od 23 milijuna puta!

Koncert se održava u ponedjeljak 16. listopada od 21:00 sat u klubu Azimut. Ulaznice su na dan koncerta po cijeni od 40 kuna.

Više informacija o koncertu američkog benda Battleme pogledajte OVDJE