Podijeli objavu

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga predstavlja prvi singl ove godine, skladbu “Katarina” koju posvećuje svojoj djevojci. A upravo je ona, Katarina Matas, zaslužna za maštovit spot koji prikazuje ljubavnu priču kroz dogodovštine dva dječja automobila – muški i ženski.

Centar Zagreba i Jarun lokacije su na kojima su snimljeni poetični detalji prirode i šaroliki ritam grada, koji su se sjajno uklopili u neobičnu ljubavnu priču na kotačima. Audio produkcijom, koju je snažnim i efektnim surf pop-rock aranžmanom upotpunio Jere Šešelja te gostovanjem Stipe Mađora na trubi, Vargini nježni stihovi dobili su na snazi, ali njegov glazbeni izričaj i dalje ostaje prepoznatljivo nježan i autentičan.

Pod okriljem izdavačke kuće ‘Spona’, “Katarina” je ujedno i drugi singl s Varginog nadolazećeg albuma, koji će biti njegovo 10. izdanje u posljednjih 10 godina, koliko je na sceni. Objavio je i više od 15 singlova, knjigu poezije “Poljubac budućnosti”, skladao glazbu za više dječjih kazališnih predstava, a autor je i teksta dječje slikovnice “Veseli dan dr. Vedrana Veselića”.

U Hrvatskoj, regiji, a i šire, Varga je održao više od 250 koncerata, a u posljednje vrijeme najviše nastupa po zagrebačkim kaznionicama, domovima umirovljenika i knjižnicama. Sljedeći koncert tako je zakazan 10. ožujka u Knjižnici Ivana Gorana Kovačića u Zagrebu, zatim 13. ožujka u klubu “Boose and Blues”, gdje će u sklopu “11th Zagreb International Blues Festivala” nastupiti sa sastavom “Bluesman by Tony Lee King”. 8 travnja svira u Klaićevoj “Bolnici Bezbolnici”, 23. travnja povodom “Noći knjige” u Knjižnici Tina Ujevića, a povodom Dana grada Zagreba 26. svibnja nastupa u Knjižnici Savica, te 28. svibnja u Knjižnici Ivane Brlić Mažuranić.

“Minimalizam i nepretencioznost Zvonimira Varge lakim koracima plešu uz njegove zanimljive manirizme, a snaga leži u njegovoj glazbenoj jednostavnosti.” – istaknuo je glazbeni kritičar Toni Matošin u recenziji njegove prošlogodišnje kompilacije “Zvukovi'”, koja je uvrštena među najbolje albume 2019. godine.