Ljubav ispričana senzualnim plesom

by lis 17, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Popratni video broj za novu pjesmu Luke Nižetića ‘Voli me kao kiša’ može se opisati jednom riječju – strast!

Priča je to o odnosu dvoje ljudi uhvaćenih u svoj ljepoti ljubavi ispričanoj posebno uvježbanom koreografijom. Kadrovi plesa i pokreta estetiziraju žudnju, razigranost, senzualnost, intimnost i romantičnost, komunikaciju dvaju tijela bez riječi s puno seksualnog naboja.

Luka se i ovog puta doslovno prepustio u ruke Martini Ivanković s kojom ga veže ‘avantura’ i u spotu za njegov posljednji singl ‘Lagano’.

‘Nije bilo teško doći do plesne ideje budući je Martina ipak profesionalna plesačica pa sam cijelu ideju plesne interakcije prepustio njoj. Dobili smo video pun impulsivnih reakcija gdje smo, nadam se, uspješno približili povezanost dviju duša koja premošćuje glazbu i ples. Strast je to koja nadrasta sve zakone logike i energija koja upravlja svim ljubavnicima.’ – izjavio je Luka.

“Lovačka soba” kao odlična lokacija za snimanje spota

Redateljski tim Sandra Mihaljević i Igor Ivanović svojim intervencijama dodatno su naglasili nadrealnost spota čime je i odabir lokacije, tzv. ‘Lovačka soba’ u Petrekovićevom Katranu pridonijela cjelokupnom dojmu.

‘Voli me kao kiša’ autorska je pjesma Branimira Mihaljevića gdje mu je u tekstualnom dijelu priskočila renomirana majstorica riječi Ines Prajo, dok mu se kod aranžmana i produkcije pridružio mladi glazbenik Denz.

‘Ovo je već treća pjesma koju sam u posljednjih godinu dana realizirao s Branimirom Mihaljevićem. Ovog puta radi se o prekrasnoj baladi upakiranoj u vrlo modernu, ogoljenu produkciju. U svom dosadašnjem opusu nisam imao do sada ništa slično i to me još više oduševilo jer ne volim biti tip glazbenika kojeg se stavlja u ladice i ograničava stilskim izričajem. Na kraju krajeva sve je stvar emocije.’ – zaključuje Luka

Novu pjesmu Luke Nižetića slušajte i na Deezeru

Foto: press