Podijeli objavu
Press

Završetkom školske godine donosimo vam odlične koncerte dječjih zborova studija Mozartine koje možete vidjeti na nekoliko lokacija u Dalmaciji.

Ako ste u blizini Šibenika ove nedjelje možete tako poslušati prvi u nizu koncerata koje nam donosi studio Mozartine.

Dječji zborovi Schubertine, Vivaldine i Bachovine i zbor dječaka BoysVoice održat će koncert ove nedjelje, 17. lipnja u katedrali sv. Jakova u Šibeniku s početkom u 20:15.

Dirigentice zborova su Tena Maletić, Martina Divjak, Irena Curić, a na glasovirskoj pratnji je zadarski pijanist Jurica Šoša.

Za sve koji još nisu imali priliku čuti zborove ovo je jedinstvena prilika.

Vrijeme je za opuštanje i uživanje u izvanrednim izvedbama zborova koji su cijelu godinu vrijedno radili i pripremali vrhunski nastup na Jadranu.

Dječji zbor Schubertine osnovan je u listopadu 2010. godine, kao treći podmladak Djevojačkog zbora Mozartine i okuplja djevojčice od 6 do 12 godina. Najčešće izvode skladbe klasične glazbe poznatih hrvatskih i inozemnih skladatelja koje su primjerene dobi djece.

Schubertine od osnutka vodi Martina Divjak koja je i dirigentica zbora dječaka BoysVoice, a o njima više u nastavku.

Tri godine nakon Schubertina osnovan je i zbor dječji zbor Bachovine u studenom 2013. godine, kao četvrti pomladak Djevojačkog zbora Mozartine. Bachovine vodi nekadašnja solistica Djevojačkog zbora Mozartine, Irena Curić.

Dječji zbor Vivaldine osnovan je u listopadu 2015. godine, kao peti podmladak Djevojačkog zbora Mozartine. Dirigentica Vivaldina je Tena Maletić.

Posljednji i najmlađi dječji zbor po osnutku od navedenih je zbor dječaka BoysVoice. Osnovan je u listopadu 2017. godine, kao prvi dječački zbor u sklopu Pjevačkog studija Mozartine, a okuplja dječake od 6-14 godina s područja Zagreba. Zbor dječaka na repertoaru njeguje prigodne klasične skladbe te pop-rock obrade.

Odmah nakon koncerta u Šibeniku, pjevački studio Mozartine nastavlja svoju turneju po Jadranu pa će tako splitska publika u ponedjeljak, 18.06. u crkvi Svetog Križa u 19:30 imati priliku čuti dječje zborove Papandopuline, Scarlattine, Chopinine i Raveline, a isto tako će dan nakon njih i zadarska publika imati priliku vidjeti i čuti ovu glazbenu poslasticu u crkvi sv. Ivana Krstitelja s početkom u 19:30.

Ne propustite priliku vidjeti vesele i raspjevane zborove! Koncerti su besplatni i svi su dobrodošli.