Podijeli objavu

“Kontura je bezgrešno skockan album odličnog banda na kojeg svakako valja računati kao vraški važno pojačanje na domaćoj rock sceni.”  (Zlatko Gall)

“Nastavljači pipsovske tradicije kvartovskog ZG rocka s lirskim art pretenzijama na drugom albumu zvuče zrelije i odrastanje odrađuju po rocknroll peesu...” (Anđelo Jurkas)

Knjižara Rockmark u Zagrebu bila je pretijesna za sve fanove benda Lika Kolorado koji su premijerno imali priliku čuti neke od pjesama s novog, drugog studijskog albuma “Kontura”, koji je službeno izašao jučer u izdanju Classic Recordsa te ga se može pronaći na svim streaming servisima, a u pripremi je i vinil. Uz već poznate pjesme “Sigurno”, “Gospođa”, “Spasoje”, zagrebački indie rockeri obožavateljima su ekskluzivno odsvirali nekoliko novih pjesama, osim naslovne “Konture” na repertoaru mini secret giga našle su se i pjesme “Inat” te “Gorilo”. Sudeći po odličnim reakcijama koje ne prestaju stizati od publike, ali i struke, pred Likom Kolorado je jako uzbudljivo razdoblje.  

“Kontura je jednostavno bezgrešno skockan album odličnog banda na kojeg svakako valja računati kao vraški važno pojačanje na domaćoj rock sceni”, ističe Zlatko Gall, dok Anđelu Jurkasu bend na novom albumu zvuči odraslije i glazbeno zrelije. “Nastavljači pipsovske tradicije kvartovskog ZG rocka s lirskim art pretenzijama na drugom albumu zvuče zrelije i odrastanje odrađuju po rocknroll peesu...”, naglašava Jurkas.

Prije dvije godine otvoreno je jedno važno poglavlje u radu benda, objavili su prvijenac “Smiješ zaurlat”. Danas, gotovo dvije godine kasnije, to se poglavlje zatvara i ujedno nastavlja, novim izdanjem “Kontura” u izdanju Classic Recordsa s 11 novih pjesama kojima Lika Kolorado nastavlja crtati obrise vlastitog (kvalitetnog) rada. Članovi benda samo su malo stariji, ali isti: talentirana Ana Jelić na basu, ujedno i protagonistica videospota “Spasoje”, za bubnjevima je Pavle Gulić, još jedan talentirani (i prilično zaposleni) glazbenik, gitarist Vanja Senčar  koji je i na ovom albumu pokazao da itekako zna uglazbiti sve ono što frontmen i autor Filip Riđički napiše i da su vraški dobar tandem. Svojevrsni peti član benda je producent Srđan Sekulović Skansi, višestruki dobitnik Porina i suradnik brojnih bitnih glazbenika ovih prostora u čijem se NLO studiju album “kuhao” proteklih mjeseci. 

“Drugačijeg je zvuka, šireg, agresivnijeg. Pjesme su čvršće i teže. Imamo beat mašine, klavir, više back vokala, Vanjine bizarne foot switcheve“. Pjesme nisu kalkulirano pisane – to su sve pjesme odrastanja, odricanja, prihvaćanja, pomirbe i eskapizma, sve u svojim dozama”, kaže Filip Riđički o novom albumu pa dodaje da je rad s producentom Skansijem bio izniman te da im je svojim velikim iskustvom “držao leđa u radu”.

Lika Kolorado: Pavle Gulić, Ana Jelić, Vanja Senčar, Filip Riđički
(photo: Nina Đurđević)

Kad su 2018. nastupili u KSET-u u Zagrebu s tek jednim objavljenim izdanjem premašili su očekivanja publike i medija. Ponovno će stati pred publiku u istom prostoru 24. travnja i nastojati opravdati stečeno povjerenje ili kako bi to Filip rekao: “Planiramo dofurati goste, dijeliti merch i probati ne zeznuti previše”. S obzirom da je dio ulaznica već planuo, svim zainteresiranima preporučujemo da svoju ulaznicu nabave na vrijeme.