Lika Kolorado predstavlja video spot za najnoviji singl „Samuraj“

by pro 18, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Nakon što je radio publiku nedavno osvojila svojim najnovijim singlom „Samuraj“, Lika Kolorado predstavlja nam prateći video spot pjesme kojim najavljuje svoj album prvijenac.

“Samuraj se našao među prvim pjesmama na lageru sa kojima smo krenuli u bend, jedna od pjesama koja je spavala u ladici godinama dok ju nismo očistili od prašine i ulaštili. Mislim da svi imamo nekoga u životu za kim smo trčali ili, bolje rečeno, šepurili se pred njim, pratili tu osobu posvuda u nadi da nam pokloni mrvicu više pažnje, što naravno nikada neće. U vezama najčešće uvijek postoji jedna osoba kojoj je stalo manje. Kad igraš ulogu one druge osobe u tom tangu, nužno moraš naučiti lekciju. Everybody’s gotta learn sometime, rekla bi pjesma. Dok nisam naučio, tak sam se šeprtljao za njom, skakao, pravio se važan, glumio samuraja, dok nije, naravno, izgubila sav interes. Al’ sve je dobro dok ostane pjesma.” izjavio je frontman benda, Filip Riđički, prilikom predstavljanja singla „Samuraj“.

Nježna, taktilna i topla ekranizacija priče video spota u jukstapoziciji je s hladnom i distanciranom pjesmom koja evocira nostalgiju za zaboravljenim ljubavima koje nam možda ipak i ne nedostaju toliko. Video spot potpisuje Ivan Zadro (DoP produkcija) u suradnji s pjevačem benda, Filipom Riđičkim, dok je za montažu spota zaslužan Slaven Jekauc.

„Spot kontrira priči u pjesmi. On je nešto nježno, taktilno, toplo, u suprotnosti sa hladnom, distanciranom pričom iz pjesme. Htjeli smo samo uhvatiti taj trenutak nježnosti koja nas valjda sve asocira na prošle ili sadašnje veze i odnose, a to je na kraju ono što ostane. To se zove ‘optimizam pamćenja’ – zaboraviš na grozne trenutke, ostanu samo oni dobri. Pokušali smo evocirati nostalgiju za prošlim ljubavima, za koje nam je nekako drago da su prošle“, izjavljuje Lika Kolorado.

Samozatajnim glazbenim šarmom na tragu najuspješnijih indie rock i britpop bendova ’90-ih, Lika Kolorado osvojila nas je prvim singlovima “Kralj”, “Smiješ zaurlat” i “Sigurno”, a najnovijim glazbenim uratkom „Samuraj” ova zagrebačka četvorka uvodi nas u debitantsko studijsko izdanje koje željno iščekujemo za početak nove 2018. godine.