Lika Kolorado fanovima poklanja singl „Samuraj“ kojim najavljuje spot i album prvijenac

by stu 29, 2017Domaća glazba, Izdvojeno, Nova izdanja, Vijesti

Samozatajnim glazbenim šarmom na tragu najuspješnijih indie rock i britpop bendova ’90-ih, Lika Kolorado osvojila nas je prvim singlovima “Kralj”, “Smiješ zaurlat” i “Sigurno”, a danas najnovijim glazbenim uratkom po imenu „Samuraj“ ova zagrebačka četvorka najavljuje svoje debitantsko studijsko izdanje.

Objavljeni singl pratit će i nježna, taktilna i topla ekranizacija priče video spota u jukstapoziciji s hladnom i distanciranom pjesmom. Video za pjesmu „Samuraj“ dočekat ćemo već sljedeći tjedan, a bend nas uvodi u priču spota kratkim teaserom.

https://www.youtube.com/watch?v=jlpiG2P3l_o&feature=youtu.be

Svi smo skloni odati se nostalgičnim prebiranjima po osobnom spomenaru i u tim romantičnim šetnjama alejom uspomena često se susrećemo s neodoljivim fenomenom zvanim „optimizam pamćenja“ koji nas navodi da zaboravljamo sve one loše trenutke, a pamtimo samo one lijepe. Upravo se mlada, perspektivna četvorka benda Lika Kolorado upustila u jednu takvu šetnju u kojoj su skupili pospane pjesme, koje su provele jedno desetljeće po prašnjavim ladicama i odavno odustale od nade da će ugledati mikrofon, te se ponovno zaljubili u te iste pjesme.

„Samuraj“ je pjesma koja evocira nostalgiju za zaboravljenim ljubavima koje nam možda ipak i ne nedostaju toliko.

“Samuraj se našao među prvim pjesmama na lageru sa kojima smo krenuli u bend, jedna od pjesama koja je spavala u ladici godinama dok ju nismo očistili od prašine i ulaštili. Mislim da svi imamo nekoga u životu za kim smo trčali ili, bolje rečeno, šepurili se pred njim, pratili tu osobu posvuda u nadi da nam pokloni mrvicu više pažnje, što naravno nikada neće. U vezama najčešće uvijek postoji jedna osoba kojoj je stalo manje. Kad igraš ulogu one druge osobe u tom tangu, nužno moraš naučiti lekciju. Everybody’s gotta learn sometime, rekla bi pjesma. Dok nisam naučio, tak sam se šeprtljao za njom, skakao, pravio se važan, glumio samuraja, dok nije, naravno, izgubila sav interes. Al’ sve je dobro dok ostane pjesma.“ izjavio je frontman benda, Filip Riđički.

Pjesmu “Samuraj” možete skinuti OVDJE.

Pjesme Like Kolorado upravo govore o onim stvarima koje bi drugi bacili pod sag – nesigurnosti, nesavršenosti, jalu, ljubomori, mržnji, muljanju, strahu… Te iste pjesme, prepoznatljive po drskoj lirici i zaraznim radiofoničnim melodijama, bit će objavljene na novom studijskom izdanju čije predstavljanje možemo očekivati uskoro.

Zagrebačka četvorka svoju glazbenu priču stvara od 2016. godine, i to u sastavu kojeg čine Ana Jelić(bas), Filip Riđički (vokal), Vanja Senčar (gitara) i Pavle Gulić (bubanj).