Podijeli objavu

Omiljeni sarajevski bend Letu Štuke, u sklopu velike koncertne promocije svog novog albuma, četvrtog po redu albuma ‘Topla voda’, stižu na pozornicu u Parkiću!

Dugoočekivani studijski album već je uspješno najavljen s prva dva singla ‘Bože zdravlja’ i ‘Supermarket’. Svi ljubitelji ovog benda i autentičnog autorskog rukopisa Dina Šarana kojeg, kako struka tako i kolege, stavljaju među vodeće tekstopisce regije, 27. prosinca će doći na svoje. Uz nove pjesme šibenska publika neće biti uskraćena ni za njihove najveće hitove kao što su ‘Šutiš’, ‘Mjesto za dvoje’, ‘Minimalizam’, ‘Tesla’, ‘Bella dona’, ‘Sunce’ i mnoge druge.

Promo

Kombinacija koja će 26. prosinca biti predstavljena u Adventurinom Parkiću – Nipplepeople i Bojana Vunturišević bit će dobitna za sve ljubitelje synth popa. Nipplepeople, maskirani pop- dvojac premijerno je u Šibeniku nastupio na tvrđavi sv. Mihovila kao predgrupa Stereo MC’s, a od početka ljeta 2017. šibenska publika imala ih prilike slušati i gledati još nekoliko puta. U međuvremenu su rasprodali veliki pogon Tvornice kulture i našli put do brojnih glazbenih festivala regije, a jedno su od imena zagrebačkog Pozitivnog koncerta koji će se krajem mjeseca održati u Domu sportova.

Pridružit će im se tamo i Bojana Vunturišević, koja će se šibenskoj publici premijerno predstaviti s novim albumom ”Daljine”. U njemu je sakupljeno svo iskustvo skupljano godinama na regionalno sceni, ponajprije kroz bend Svi na pod!. Rasplesan i emotivan, nošen jedinstvenom Bojaninom emocijom i bojom glasa album su najbolje dočarali singlovi ‘Daljine’, ‘Noćni program’ i ‘Vetar u kosi’, kao i sjajna, otvarajuća ‘Kese etikete’.

Osim najavljenog nastupa Vlatka Štampara, prve subote Adventurinog Trgića, gostovanje najpopularnijeg zagrebačkog stand-upa okupljenog u Lajnap kolektiv nastavit će se u subotu, 22. prosinca s nastupom Gorana Vugrinca, a popularna ekipa komičara svoja gostovanja u Šibeniku zaključit će u subotu, 29. prosinca kada će se šibenskoj publici predstaviti Aleksandar Curać-Šarić i Saša Turković. Lajnap kolektiv bit će programsko osvježenje Adventure, a svi nastupi zakazani su na novoj lokaciji u Ulici Jurja Barakovića, na Adventurinom Trgiću, s početkom u 19 sati.

Podsjetimo, dosad je, u sklopu programa Adventure 2018., najavljen koncert otvorenja Parkića s Vojkom V, 6. prosinca, isto kao što je poznato i otvorenje Trgića sa Scifidility Orchestra, 14. prosinca; poznato je i da će u Parkiću 15. prosinca nastupiti najbolji regionalni RHCP tribute band, a da će se s novim albumom šibenskoj publici premijerno predstaviti i kantautorica Luce, 22. prosinca. Zabava za Badnje jutro ponovno je pod ravnanjem šibenskih Fenixa, a nekoliko dana kasnije, 28. prosinca nastupit će i Opća opasnost čiji su ponovni koncert, on-line anketom, odabrali Adventuristi.