Podijeli objavu

Koncertna promocija četvrtog studijskog albuma Letu štuke, ‘Topla voda’, napunila je Tvornicu Kulture potvrdivši Štuke kao jedan od omiljenih bendova zagrebačke publike.

Foto: Goran Berović

Bila je to večer prepuna pozitive i emocija, a Dino Šaran je i ovaj put za još par stepenica podigao svoj opravdani status jednog od najbolji kantautora u regiji. Osobna iskustva, društvo koje nas okružuje i razne svakodnevne situacije Dino kroz svoje tekstove predstavlja na jednostavan, a toliko moćan način što je Štuke i publiku povezalo u jedno tijelo.

Foto: Goran Berović

Koncert je otvoren velikom baladom ‘Grad bez boje, nakon kojeg su slijedili ‘Proteini’, ‘Ulice’, a uz ‘Bože zdravlja su se uspješno prebacili na novi album. Svih devet pjesama s ’Tople vode’ je bilo na set listi, uključujući i aktualni singl ‘Zemlja gori’, te već objavljene ‘Supermarket’ i ‘Bočice’. Sjajne reakcije zabilježile su i druge nove pjesme, mogući budući singlovi Kreten’‘Ne poznajem’, ‘Žad’, ‘Kule’ i naslovna ‘Topla voda’.  “Rekacije publike na nove pjesme su odlične, nisam im se takvima nadao s obzirom da dotad album još nije u cijelosti bio izašao.” – izjavio je nakon koncerta Dino Šaran.

Foto: Goran Berović

Prvi dio koncerta Štuke su zatvorile akustičnim setom uz ‘Sami’ i ‘Kao na zapad’ u kojima se predstavio i prvi gost, iznimni glazbenik i vrsni trubač Igor Pavlica. Protutnjavši kroz već znane hitove poput ‘Brojevi računa’‘Bella Donna’ ili ‘Tesla’, bend je iz minute u minutu dizao atmosferu, vođen sjajnom publikom, da bi se izvedba ‘Sunca’ pretvorila u još jedan od vrhunaca koncerta, kada su se na njezinoj izvedbi pridružili legendarni Darko Rundek i ponovo Igor Pavlica. Službeni dio koncerta završio je uz jednu od najljepših balada domaće glazbe ‘Šutiš’.

Foto: Goran Berović

Zasluženi bis otvorila je pjesma ‘Žad’ koja inače zatvara novi album ‘Topla voda’, da bi nakon mega hita ‘Mjesto za dvoje’ koncert bio okončan uz ‘A kada boli’.

Nakon koncerta bend se još dugo družio s obožavateljima, slikao i potpisivao novi album, produživši tako makar još malo ovu čarobnu večer u Tvornici, do nekog sljedećeg susreta sa zagrebačkom publikom.