Podijeli objavu

Jedanaest izvođača na tri pozornice zajedno sa petstotinjak ljudi u publici kroz sedam sati koncertnog programa proslavilo je Svjetski dan glazbe na Tvrđavi sv. Mihovila

Okupljeni pod zajednički festivalski naziv „Let’s Rock!” domaći autori i kantautori od kasnog su se poslijepodneva izmjenjivali na pozornicama šibenske tvrđave, slavili glazbu i pozdravljali dolazak ljeta. Publike je s druge strane bilo manje nego inače, no to se ne bi dalo zaključiti sudeći prema atmosferi koja je vladala ispred svake od pozornica i glasnom pljesku i ovacijama koje je publika imala za svakog od izvođača.

Nipplepeople (Foto: press)

Iako je šibenska tvrđava najpoznatija po svojoj ljetnoj pozornici, ugodno iznenađenje priredila je pozornica postavljena van bedema tvrđave, gdje je uz zalazak sunca nastupio Ichabod, vrlo vjerojatno i posljednji puta u ovoj postavi. Nakon Karlovčana, na pozornicu je stao splitski trojac Rolo i svirkom udario plesni ritam koji se nastavio sa Porto Morto. S male su pozornice odaslali ogromnu pozitivnu energiju koju je publika pozdravila s oduševljenjem. Večer je na istoj pozornici zaključila Lovely Quinces, koja je odnedavno postala bend. Taj je novitet publika objeručke prihvatila i aklamacijom pozdravila žestoki rokerski zvuk i energični nastup.

Na glavnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila večer su otvorili breljanski indie-rokeri Ischariotzcky, predstavivši pjesme s aktualnog albuma. Usto su priredili i iznenađenje publici i skupa sa J.R. Augustom izveli nedavno objavljenu pjesmu Trouble. Upravo je J.R. August nastavio line up glavne pozornice i u pratnji zbora i vrhunskih glazbenika izveo, među ostalim, i pjesme s Porinom nagrađenog albuma Dangerous Waters.

Večer su na glavnoj pozornici zaključili Jonathan, čija je energija i žestoka svirka od prvog trenutka publiku digla na noge i držala „na rubu” do samog bisa, kada su im se na pozornici nakratko pridružili i Nipplepeople.

Ništa manje plesno nije bilo ni na trećoj pozornici večeri, onoj ispod gledališta šibenske tvrđave. U samo predvečerje set je započeo prizvukom osamdesetih, zaslugom dvojca koji osvaja aktualnu hrvatsku glazbenu scenu – Pocket palma. Pjesmama s istoimenog albuma i pokojim iznenađenjem stvorili su gotovo klupsku atmosferu koju je svojim nastupom nastavila graditi i multiinstrumentalistica Pi. Uslijedio je nastup maskiranog electro-pop dvojca Nipplepeople čiji je aktualni singl Tajna upravo na tvrđavi doživio svoju premijeru uživo pred publikom. Iznenađenje za kraj večeri kojom se ujedno slavio i početak ljeta priredila je – ironično – kiša, koja je The Fogsellerse prekinula nakon nekoliko minuta nastupa.

(Foto: press)

Unatoč tome, festivalski dan u organizaciji Tvrđave kulture zasigurno će dugo ostati u sjećanju publike, a i izvođača koji su bili suglasni u jednome – publici treba glazba, a glazbenicima publika.