Legendarni Zvuk Ekatarine Velike: Koncert grupe „Krug” Ponovno u Zagrebu!

by ruj 12, 2023Domaća glazba, Vijesti

Nakon pandemije, odgode koncerta i ne sviranja u Zagrebu više od četiri godine, 20. listopada nam dolazi dobro poznati band na ovim prostorima Krug – EKV u spomen kultnoj Ekatarini Velikoj u zagrebački klub Metropolis!

Taj zvuk nije utihnuo, a za to su se pobrinuli članovi beogradske skupine Krug EKV. Koliko su sve generacije i dalje oduševljene njihovim hitovima potvrđuju i danas rasprodani koncerti širom regije. Krug EKV je već osvojio srca zagrebačke publike i dobro je poznat po svojoj odličnoj izvedbi bezvremenskih klasika Ekatarine Velike.

Krug je nastao u proljeće 2006.godine. Osnovan je kao fuzija glazbenika, članova originalne postave Ekatarine Velika sa grupom ljudi koji su više od dva desetljeća na beogradskoj glazbenoj sceni. Ekatarina Velika ostavila je snažan I neizbrisiv trag u cjelokupnoj rock sceni i mnogim bendovima je bila uzor u stvaranju. Ovaj koncert je u znak sjećanja na ovaj kultni bend i njegove članove koji su nas prerano napustili.

Motiv „Kruga” je da daju doprinos u očuvanju sjećanja na VD-a, Milana, Bojana i Margitu, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, žele pružiti mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo, da dio tog duha osjete na njihovom koncertu. Bend o koncertu: „Mi koncerte, upotpunjene i video artom, doživljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini, prijateljima i publikom podelimo našu fascinaciju sa svim tim ljudima i njihovim idejama.”

Glazbenici u „Krugu” su:

Marko Milivojević – bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u EKV došao 1991. godine i svirao na albumima „Dum dum” i „Neko nas posmatra”, kao i na live albumu „Kao u snu”.

Dragiša Uskoković Ćima – bas, koji je svirao na albumima „Neko nas posmatra” i „Kao u snu” te na velikom broju živih svirki u to vrijeme

Dejan Tomović Tomke – klavijature, surađivao sa mnogobrojnim istaknutim glazbenicima i bio član kultnih beogradskih rok grupa.

Nemanja Dašić – vokal i gitara, bivši član beogradskih Vampira.

Ljubav prema glazbi, umjetnosti i posebice poštovanje prema jednom od najvećih rokenrol bendova ovih prostora, koji ih je inspirirao u raznim fazama života, spojili su ove glazbenike u vrhunski tribute bend. Motiv im je davanje doprinosa u očuvanju sjećanja na Ekatarinu Veliku – Milana, Bojana, Margitu i da, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, pruže mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo (a i starijim generacijama da obnove sjećanja), da dio tog duha osjete na koncertu!.

Ne propustite ovo jedinstveno iskustvo, nešto najbliže što se danas može čuti od ovog legendarnog benda koji je obilježio jednu epohu i zapjevajte bezvremenske pjesme Ekatarine Velike u istinskoj energiji kakvu donosi EKV Krug!

Ulaznice za ovaj koncert nabavite u klubu Metropolis (šank, svakim danom 11:00h – 01:00h) i sustavu Entrio.hr. od 16.08.2023. po cijeni od 12 eura te na ulazu u klub 20.10.2023. po cijeni od 15 eura. Više ( info. & karte) saznajte na 091 / 440 – 0302, Metropolis Club