Podijeli objavu

Britanska heavy metal institucija Iron Maiden 24. će srpnja 2018. godine posjetiti zagrebačku Arenu u sklopu svoje Legacy of The Beast turneje.

Nakon iznimno uspješne globalne turneje koja je započela prošle, a završila ove godine, Iron Maiden će se u 2018. godini ponovno otisnuti u svijet kako bi svim obožavateljima dala šansu da čuju repertoar koji se više oslanja na hitove s albuma koje su izdali tijekom 80-ih godina prošlog stoljeća.

Koncept svjetske turneje the Legacy Of The Beast inspiriran je Maidenovom istoimenom mobilnom igrom i stripom, a pozornica i scenografija uključivat će niz različitih, ali međusobno povezanih “svjetova”, koji će popratiti set listu velikog izbora materijala iz osamdesetih godina i pregršt iznenađenja s kasnijih albuma, u svrhu postizanja raznolikosti.

“Mi uživamo raditi na ovaj način iz mnogo razloga”

“Kao što naši fanovi znaju, pratimo određeni ciklus turneja otkad su se Bruce i Adrian ponovno pridružili Maidenu na početku tisućljeća, izmjenjujući turneje na kojima sviramo glazbu s novih albuma s “History/Hits” turnejama. Mi uživamo raditi na ovaj način iz mnogo razloga, među ostalim i zato što bend ima priliku svirati kako novi material tako i starije hitove, za koje znamo da ih obožavatelji žele čuti”, objašnjava menadžer Rod Smallwood.

“Temu ove “History/Hits” turneje odlučili smo temeljiti oko naslijeđa imena Legacy Of The Beast, koja savršeno služi svrsi dajući nam prostora da budemo kreativni i dobro se zabavimo, posebno s Eddiejem! Trenutno ne želim odati previse ali radimo na nekoliko različitih scenografskih setova, a sve u skladu s tradicijom Maidena pa se nadamo priuštiti našim fanovima fantastičan doživljaj kada dođu vidjeti ovaj vrlo poseban show.”

Legacy of the Beast turneja počinje 26. svibnja 2018. godine u Tallinnu u Estoniji, a završava u Londonu 10. kolovoza iste godine.

Ulaznice možete kupiti putem sustava Eventim.