Laibach nakon pet godina ponovno u Lisinskom: Predstavljaju uzbudljivi projekt ‘Wir sind das Volk’

by ožu 30, 2022Izdvojeno, Koncerti, Strana glazba, Vijesti

Ovu subotu, 2. travnja 2022. godine, će se u Lisinskom napokon održati veliki nastup legendarne slovenske grupe Laibach. Nakon pet godina, koliko je prošlo od njihovog prošlog gostovanja, dolaze s apolitično-političkim mjuziklom Wir sind das Volk (Mi smo narod).

Za razliku od onoga na što je publika možda naviknula, ova avangardna grupa priprema mješavinu kazališta i koncerta. U pitanju je jedinstveni mjuzikl bogate produkcije koja uključuje video-projekcije u kojima sudjeluju Mina Špiler, Katarina Stegnar, Cveto Kobal, Sašo Vollmaier, Vier Personen Quartet, The Stroj i njegova svetost Peter Mlakar.

Prije zagrebačkog nastupa, isti nastup će čak četiri puta izvesti pred berlinskom publikom, a slijede i nastupi diljem Europe. Zanimljivo je i to da je u pitanju prvi inozemni bend koji je nastupio u Sjevernoj Koreji.

U ovom mjuziklu je došlo do spoja koji se trebao dogoditi davno prije, onog između Laibacha, jedne od najposebnijih skupina u povijesti te njemačkog dramatičara i pjesnika, Heinera Müllera.

Karte je moguće nabaviti na blagajnama Lisinskog ili online na lisinski.hr, a cijene se kreću od 200 do 300 kn.

Ana Šoda