Lačni Franz predstavlja video spot novog singla „Da sreli se nismo“

by pro 16, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Suptilna balada Lačnog Franza u monokromnoj ekranizaciji hvaljenog redatelja Anđela Jurkasa na nesvakidašnji način spaja realnost i fikciju!

Zašto je video pjesme „Da sreli se nismo“ tako poseban? Što mu daje takav status? Gluhonijemi glumac Budo Jusić, koji glumi hipotetičnu samoću nerealizirane ljubavi u pjesmi koju sam neće moći nikad čuti? Poetika pjesme Zorana Predina u suptilnoj glazbenoj baladi Lačnog Franza s melodijom za koju nam se opravdano čini da smo je već negdje čuli? Kadrovi snimljeni po izvornoj ideji Roka Predina, s kojima režiser Angelo Jurkas u verističkom dokumentarnom maniru gradi atmosferu svakidašnjice u jednini, o kojoj pjeva pjesma „Da sreli se nismo“? Ili činjenica da je glumac Budo Jusić stvarno osuđen na život u samoći tišine?

Dobrodošli u priču u kojoj se doslovno spajaju realnost i fikcija!

Fantastičan novi video spot Lačnog Franza, sniman krajem listopada na nekoliko lokacija u Zagrebu, rezultat je ideje autora pjesme, Zorana Predina, koju je scenaristički i redateljski uobličio Anđelo Jurkas. Predstavljeni uradak ujedno bilježi njihovu drugu spotovsku suradnju nakon pratećeg video spota za singl “Vaš as na deset”. U glavnoj ulozi pojavljuje se gluhonijemi glumac i model Budo Jusić.

“Uz prelijepu, sentimentalnu i nježnu pjesmu o uzaludnosti samoće “Da sreli se nismo” Zoran je predložio određenu estetiku kojom smo kroz crno-bijelu prizmu željeli prikazati samoću, izolaciju, odvojenost i uzaludnost života bez savršene puzzle i osobe koja ga čini podnošljivim u monokromu. Pretpremijerna publika na internoj projekciji bila je iznimno zadovoljna viđenim, nadam se da će se trend nastaviti i nakon premijere“, izjavio je redatelj Anđelo Jurkas.

„Da sreli se nismo“ predstavlja drugi singl s nedavno objavljenog studijskog izdanja na hrvatskom jeziku, albuma „Akustična pusa“ u nakladi Croatia Recordsa, koji je najavila punokrvna rock pjesma „Koji s vjetrom pjevaju“.

Album “Akustična pusa” svojevrsni je nastavak priče albuma „Svako dobro” koji je objavljen u rujnu 2016. godine, također u nakladi Croatia Recordsa, a paralelno s njim ovih dana objavljeno je i slovensko izdanje „Nova nebesa“. Glazbu i tekstove novih izdanja autorski potpisuje Zoran Predin, dok su mu u samo tri pjesme pomogli Milan Prislan, Zoran Stjepanovič i Aleksandar Aleksandrov. Aranžmane popisuje cijeli bend koji čine Luka Čadež na bubnju, Tine Čas na akustičnoj gitari, Anej Kočevar na basu, Boštjan Artiček na klaviru, orguljama i synthu te naravno, Zoran Predin kao glavni vokal.

Album je snimljen u studiju BASE u Mariboru, u kolovozu ove godine, produkciju uz Predina potpisuje Danilo Ženko, a omot s fotografijom Žige Predin potpisuju Špela Nebec i Valentina Barbarič.