Kultni The Stranglers na Tvrđavi sv. Mihovila!

by kol 19, 2019Izdvojeno, Koncerti, Strana glazba, Vijesti

Bend koji je od svoje prve pojave uzdrmao glazbenu scenu beskompromisnim i buntovnim stavom – The Stranglers, u srijedu stižu na Tvrđavu sv. Mihovila! 21. kolovoza stat će pred šibensku publiku u sklopu velike turneje na kojoj bezvremenskim hitovima osvajaju svjetske pozornice.

Angažirani, rječiti i sugestivni tekstovi uz melodične skladbe sredinom sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća bili su pravo osvježenje na sceni, i The Stranglersima priuštili naziv pionira punka i novovalnog zvuka. Od singlova Peaches i No More Heroes s prvih albuma benda do kasnijih hitova Always The Sun i Golden Brown, ovi Britanci rijetko su pratili samo jedan žanr, te su svojom glazbom zagazili u art i gothic rock, punk, pa čak i koketirali sa sofisticiranim pop zvukom u osamdesetima.

Kontinuirano uspješna karijera benda traje više od četiri desetljeća, što The Stranglers čini jednim od najdugovječnijih britanskih sastava. Iza sebe imaju 17 izdanih albuma, no njihovoj se kreativnoj energiji ne nazire kraj, s obzirom da tijekom trenutne turneje pišu pjesme koje bi se do kraja godine trebale naći na novom izdanju.

Neumorni rokeri publiku će naelektrizirati energijom za nastavak večeri pod tribinama gledališta Tvrđave sv. Mihovila, gdje će Eddy Ramich svojom selekcijom privesti koncertnu večer kraju. Preko četvrt stoljeća ovaj DJ, producent i promotor svojom glazbom dijeli dobre vibracije i zaraznu energiju hrvatskom scenom elektroničke glazbe i šire.

Karakterizira ga uvijek svjež zvuk i sklonost istraživanju klupske glazbe, posebice u preplitanju housea, dubstepa i jazza. Osim nastupa u svjetski poznatim klubovima poput The Room i Yellow u Tokiju, Plastic People i Cargo u Londonu, Cielo u New Yorku, publika ga je imala prilike čuti i na festivalima poput Glastonburya, Szigeta, Garden Festivala i Southport Weekendera. Svoju je glazbu sa širom publikom dijelio i putem radijskog etera. Naime, osamnaest je godina vodio dvije emisije na zagrebačkom Radiju 101.

Na Tvrđavu sv. Mihovila Eddy Ramich dolazi u godini kada obilježava trideset godina karijere, s jednom misijom: podijeliti s publikom strast za glazbom koju pušta.

Ulaznice za koncert dostupne su po cijeni 350 kuna na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava: ulazima tvrđava sv. Mihovila i Barone, u City Pointu (Don Krste Stošića 1, Šibenik); te online u sustavima Eventim i Croatia Tickets. Korisnici Mastercard® i Maestro® kartica ostvaruju popust od 10% pri kupnji na svim navedenim prodajnim mjestima.

Tvrđava kulture Šibenik i za ovaj je koncert članovima Kluba prijatelja šibenskih tvrđava osigurala popust od 10% pri kupnji ulaznica u City Pointu, i to individualnim članovima na jednu, a obiteljskim na kupnju dvije ulaznice. Na istom mjestu Vlasnici Addiko Bank kartica ostvaruju 5% popusta pri kupnji ulaznica.