KUKU$ u rasprodanom Vintageu: U bolesnoj atmosferi pjevali pjesme koje inače zaobilaze

by sij 20, 2024Domaća glazba, Vijesti

Prije samo nekoliko mjeseci, KUKU$ je rasprodao Dom sportova, jedan od najvećih koncertnih prostora u Hrvatskoj. Napravili su to povodom slavlja deset godina od pojave na sceni, a sada su održali intiman koncert za najveće fanove u Vintageu. Naravno, i taj je koncert bio rasprodan.

Ono što me uvijek oduševljavalo kod takvih manjih koncerata je što atmosfera stvarno uvijek bude sjajna. S obzirom na to da su u pitanju koncerti sa zaista ograničenim brojem ulaznica, samo najveći fanovi uspiju ugrabiti ulaznice na vrijeme. Još je ovaj koncert bio u četvrtak navečer, pa je trebalo razmišljati i o ranojutarnjem buđenju u petak. I to petak za koji se predviđao snijeg, koji nas je i dočekao jutro nakon.

Srećom, snijega nije bilo u četvrtak navečer pa smo se na ugodnih 10 stupnjeva uputili do Vintagea, gdje nas je dočekala uzavrela atmosfera. Malo smo kasnili – jer promet – pa smo u klub ušli in medias res, koncert je već bio započeo. Bila je to jedna od onih situacija u kojima sam se nadala da će sve skupa barem malo kasniti, ali ovaj put nismo bili te sreće.

Sjajna atmosfera

Po dolasku u Vintage, odmah smo primijetili da iako ima velik broj mlađe ekipe, bilo je tu dosta i onih starijih, onih koji KUKU$ zaista prate od njihovih samih početaka. Osobno, meni su obilježili dobar dio srednje škole i bilo mi je drago čuti ih u ovakvom izdanju, iako se na trenutke zaista činilo da je sve skupa preskučeno i da su možda ipak trebali imati koncert negdje gdje ne bismo svi bili toliko nagurani.

Atmosfera u publici je bila sjajna, pa čak i na samom ulazu gdje smo uspjeli pronaći koji milimetar za uživati u koncertu. O tome da dečki uvijek naprave show ne treba previše govoriti, ali svakako je meni najimpresivniji trenutak bio onaj u kojem su imali tehničkih poteškoća. Realno, upravo tada se vidi koliko je netko dobar – ili nije.

KUKU$ je napravio najbolju moguću stvar ikada. Nakon što su nas obavijestili da su im se mikrofoni ugasili, započeli su akapella izvedbu koju je publika zdušno popratila. Osim što ih moram pohvaliti za ideju, posebno moram pohvaliti publiku koja je zaista znala sve riječi pjesme i bez problema ‘izdurala’ nekoliko minuta pauze.

Julije Cezar

Izveli su naravno sve najveće hitove, kao što su Spartanac, Napravit ću scenu, Roxtar, Oće kurac, Real Slavs i Mlade kmice, ali i one neke manje poznate koje je publika željno iščekivala. Tu se posebno ističe pjesma Julije Cezar, koju su, kako su rekli, izveli tek drugi put u deset godina dugoj karijeri. Sigurna sam da je upravo to mnogima u publici bio… njihov Roman empire.

Osim što su na pozornici cijelo vrijeme bili Goca R.I.P. i Hiljson Mandela, imali su i nekoliko gostiju. Tako su im se pridružili momci iz Buntaija, s kojima su naravno izveli jedan od novijih hitova, pjesmu Popstar s kojom su i zaključili koncert.