Kristina Boban snimila spot za nagrađenu pjesmu 25.Večeri dalmatinske šansone

by ruj 2, 2022Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Pjevačica Kristina Boban moćnim je vokalom i uvjerljivom interpretacijom, ali prije svega sjajnom pjesmom „Da sliči na ljubav“ osvojila prestižnu nagradu na jubilarnim 25. Večerima dalmatinske šansone – onu za najbolju pjesmu po izboru novinara i glazbenih radio urednika. I to već drugu godinu zaredom što je veliko priznanje za mladu splitsku umjetnicu čija emocija izvedbe dotiče publiku još od 2015. godine kada se uspješno predstavila široj javnosti u TV showu The Voice i oduševila žiri svojom karizmatičnom pojavom.

Nakon nastupa na Šansoni i zasluženog slavlja sa svojim vjernim timom predvođenim autorom Ivom Nuićem, Kristina je u čarobnom ambijentu splitskog HNK snimila videospot u režiji Ivana Trpimira Lozića, a o pjesmi i njenom značaju kaže:
„Da sliči na ljubav ima tu jednu mističnu atmosferu koju je režiser majstorski prenio igrom svjetla i sjene, fantomskim likovima i zborom pjevača. Proniknuo je u bit pjesme što mi je bilo najvažnije jer sam u prvim taktovima pjesme osjetila povezanost s glazbom koju je Ivo stvorio, a Đelin tekst pisan prije čak 20 godina ju savršeno nadopunio. U procesu stvaranja cijele pjesme proživjela sam splet emocija kao nikada prije, istovremena težina i lakoća bivanja. Naizgled tužna pjesma koja ukazuje da preko onoga što ljubav nije, spoznajemo što ljubav je – prema sebi, prijateljima, partneru…“ .

Na glazbu Ive Nuića kao saliveni su pristali stihovi Edina Đelilovića o kojima pjesnik kaže: „Pjesma je nastala prije skoro dvadeset godina kao refleksija osjećaja ljudi koji su vječito u potrazi za nečim što je vrijedno traženja, a to je svakako ono što nas čini toliko i sretnima i nesretnima – ljubav.“ Glazbu i stihove aranžmanski su uobličili Vojan Koceić i Ivo Nuić, Kristinini stalni suradnici.

Ljeto ove raspjevane i vrijedne glazbenice obilježile su poslovne aktivnosti – probe s bendom, svirke, snimanje novih pjesama za album prvijenac koji pomno planira, a uskoro ju, kao osvajačicu prije spomenute nagrade u Šibeniku, čeka i nastup na festivalu u Ohridu pred makedonskom publikom čemu se jako veseli.