Podijeli objavu

Nakon dvostrukog koncerta u zagrebačkom Saxu povodom 20 godina jednog od naših najdugovječnijih klubova, Kries se spušta u južnije krajeve!

U svoje rokovnike ubilježite 16. listopada i ‘Judino drvo’ te dođite po svoju dozu vrhunskog i energičnog world music doživljaja koju može isporučiti samo ovaj bend.

Prvi Kries upaljen je davne 2003. godine i odonda nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem prisvojili su epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim cd kompilacijama toga žanra.

Recenzije glazbenih kritičara inozemnih medija puni su hvale za njihove albume i koncerte, a virtuozna svirka i energična scenska pojava samo su neki od razloga njihovog iznimnog uspjeha kod publike širom svijeta. Osim u Hrvatskoj, Kries je nastupao na solo koncertima i festivalima u Austriji, Češkoj, Irskoj, Škotskoj, Kanadi, Mađarskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Engleskoj, Maleziji, Indoneziji,… (Sziget Festival, United Islands, Colours of Ostrava, Rainforest World Music Festival, Celtic Connections, Balkan Fever, RTE, Roots&Blues, Druga Godba…)

Na krilima širom svijeta hvaljenog albuma „Selo na okuke“ spremaju spektakl u ‘Judinom drvu’, a svi koji su se bar jednom susreli s magijom ovog benda, znaju da se to ne propušta.

Cijena ulaznica je 65 tj. 80 kuna, a info o početku pretprodaje dolazi u narednim danima!