Podijeli objavu

Počelo je novo izdanje Hrvatske glazbene nagrade publike za hit godine “Cesarica”.

Kao i prethodnih godina, najuspješniji hit birat će publika, a objavljena je prva ovogodišnja lista pjesama koje konkuriraju za mjesečni hit i nagradu Cesarica. Time je službeno započelo glasovanje za prvi ovogodišnji hit mjeseca, koje traje do 3. ožujka u ponoć.

Podsjetimo, Cesarica je nagrada publike za hit godine, a održava se već treću godinu zaredom. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison – Hrvatski glazbeni savez, koji ovim projektom dodatno promovira hrvatske pjesme, autore i izvođače.

Objavljena je prva ovogodišnja lista pjesama koje konkuriraju za Hit mjeseca i nagradu Cesarica. Kao i prošle godine, najuspješniji hit birat će publika, kojoj će svaki mjesec biti predstavljeno pet hitova za koje će moći glasovati i tako odlučiti koja će pjesma postati hit mjeseca i ide u finale.

Za Hit mjeseca siječnja konkurira sljedećih pet pjesama:
Kao prekjučer – Danijela Martinović
Ovaj grad – Mia
Rekao si – Nina Badrić
Sama – Ivan Zak
U tebi – Vanna

Glasovati se može putem online kanala za komunikaciju: Facebook stranice Cesarica i Viber javnog profila Cesarica te na službenoj stranici cesarica.org

Ona pjesma koja osvoji najveći broj glasova u mjesečnom glasovanju nominirana je za Cesaricu i ulazi u finalni krug glasovanja koji će se održati u siječnju 2020. godine. Tada će se između nominiranih pjesama birati hit godine. Statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu osvojiti najveći broj glasova publike.

Na prvoj dodjeli najveći broj glasova i nagradu Cesarica za hit godine osvojila je pjesma „Dani i godine“, autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka, u izvedbi Nine Badrić. Cesaricu 2018. osvojio je Petar Grašo s pjesmom “Ako te pitaju” koju autorski potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić.

Tko će biti dobitnik Cesarice 2019. ovisi samo o publici, a to ćemo saznati na završnoj svečanosti treće dodjele nagrade Cesarica koja će se održati 21. siječnja 2020. godine.

Za pjesme sa siječanjske liste glasovanje za hit mjeseca traje od ponedjeljka, 18. veljače, do nedjelje, 3. ožujka u ponoć.

Hit Danijele Martinović “Kao prekjučer” posljednjih se tjedana nalazi na vrhu nacionalne top liste kao i onih diljem Hrvatske i regije. Pjesma, za koju glazbu potpisuje Ivan Huljić zaraznog je ritma i gotovo je svatko od nas već pjevuši, a time je ostvarena i dugogodišnja Danijelina želja da ima pjesmu emotivnog karaktera u potpisu mladog i iznimno talentiranog Ivana Huljića. Tekst pjesme potpisuje Vjekoslava Huljić.

Spot za pjesmu sniman je na nekoliko lokacija u Splitu pod redateljskom palicom Vojana Koceića. Emotivno je ovo druženje jedne generacije prijatelja koji se u starijim danima prisjećaju razigranog djetinjstva. Ova snažna priča najbolja je poruka Danijele kojom najavljuje godinu u kojoj ćemo zajedno otkrivati nove svjetove, energije i biti bliži jedni drugima.

“Pjesma govori o stvarima s kojima se svi prije ili poslije suočavamo, prvenstveno rastancima koje često doživljavamo negativno, a zapravo su predivan put do novih životnih poglavlja. Govori o gradu koji poznajemo od početka do kraja, gdje smo odrasli, koji čuva naše najljepše uspomene, ali znamo da je došlo vrijeme da se usudimo otisnuti dalje. Ono najvažnije, govori o snovima i hrabrosti da ih slijedimo bez obzira na sve i slijepo vjerujemo da taj put ima smisla. Nadam da će utješiti sve one koji su iz bilo kojeg razloga daleko od grada ili mjesta na koje prvo pomisle kad ih netko pita odakle su i tko su”, rekla je Mia.

Novu prekrasnu baladu “Ovaj grad” napisali su Mia i Damir Bačić, a glazbu su radili Mia i Vjekoslav Dimter. Spot je režirao Boris Sekulić.

Aktualni singl Nine Badrić “Rekao si” savršena je najava za njezin novi album. Pjesmu potpisuje Ante Pecotić, a za aranžman pobrinuli su se Predrag Martinjak i Bojan Šalamon Shalla.

„Najdraži moji, uživajte u mojoj novoj pjesmi – Rekao si. Svakodnevna priča u kojoj sam se prva ja pronašla. Mislim da će se svaka osoba prepoznati u priči kada se obećanja krše. Nadam se da će vam se svidjeti, pišite mi čitam vas”, napisala je Nina na svojoj službenoj FB stranici.

Spot za ovu predivnu baladu sniman je u nacionalnom parku Brijuni, koji su je, priznaje Nina, kraljevski ugostili. Neopisiva ljepota Brijuna poslužila je kao najljepša kulisa novoga spota kojeg su snimili i režirali Sandra Mihaljević i Igor Ivanović.

Sama, ako ostaneš sama, nemoj da saznaju oni što bi slavili tvoju samoću, tugu i kada te boli, ti za ljubav ne moli, ja te izdati neću, stihovi su Ivana Zaka. Glazbenik Ivan Zak je kroz pjesmu “Sama” napravio veliki produkcijski i autorski iskorak kao skladatelj, ali i tekstopisac. Zakov novi zvuk je moderan, autoritativan i čvrst, a pjesma ‘Sama’ potvrda je njegove umjetničke zrelosti.

Mijenik ženske publike teko je još jednom pokao koliko su njegove pjesme romantične i koliko svojim predivnim glasom može dotaknuti i izazvati silne emocije kod publike. Odlično prihvaćena pjesma od strane publike i radijskih etera gdje je osvojio vrhove top lista pokazatelj su koliko publika vjerno iščekuje svaki njegov novi singl, kao i nastup.

Vannina publika dugo je čekala brzu plesnu pjesmu svoje miljenice, a novi singl „U tebi“ opravdava sva očekivanja. Inspirirana pjevačica sama je napisala tekst i glazbu, a aranžman i produkciju potpisuje Goran Kovačić.

„Plesna glazba je obilježila moje glazbene početke i ujedno je odraz i moje osobne sklonosti pjesmama koje tjeraju na ples. Goran Kovačić je suvremenom produkcijom spojio trendove i prepoznatljivim naglascima podsjetio na najbolje od plesne glazbe kroz prošla desetljeća. Raspjevana melodija refrena i zarazan groove je možda nešto u čemu se najbolje snalazim“, izjavila je Vanna o pjesmi.

Vizualno dojmljiv videospot u režiji Ratio Video Production sniman je u luksuznom prostoru čije se moderno uređenje odlično uklopio Vannin glamurozan styling.