Podijeli objavu

Dugoočekivani album nenadmašne Klape Šufit je konačno objavljen! Najavni singl albuma je “Biser na dnu mora” s kojom će se predstaviti na šibenskoj šansoni. Pod nazivom „Oprosti dušo“  novi album uključuje singlove Propaklat će srce, Ne more srce kontra sebe i Ako me još uvik voliš.

Vlasnici mnogih velikih ljubavnih hitova, Šufitovci su poznati po izvrsnoj interpretaciji koju njihova publika cijeni, a bez imalo sumnje će ju osjetiti i na novom albumu. Njihovu kvalitetu potvrđuje i sjajan koncert koji su održali na Stradunu i zakazani koncert u Areni Stožice u Sloveniji 05.10. za koji su karte skoro pa rasporodane.

Nakon velikog uspjeha prošlog albuma ˝Ne diraj moju ljubav˝ s istoimenim hitom iz 2012. u protekle četiri godine Šufitovci su skupili desetak pjesama koje su odlučili staviti na jedno mjesto, a što je bolje od novoga albuma koji izlazi u njima do sad najuspješnijoj koncertnoj godini u karijeri!

˝Biser na dnu mora˝ je pjesma kojom se ove godine prezentiramo na šibenskoj šansoni. Autor pjesme je naš dobar prijatelj Vedran Gavrić. Pjesma je ljubavna balada kojom pokazujemo da i dalje ostajemo vjerni našem stilu, a ujedno je i najavni singl našeg novog albuma.- rekao je Zdeslav Mišurac, član Klape Šufit.

Na albumu se nalaze i pjesme koje su pokupile nagrade na festivalima kao ˝Proplakat će srce˝ (1. nagrada publike na VDP-u Kaštel Kambelovac 2015.), ˝Kapi kiše˝ (1. nagrada stručnog ocjenjivačkog suda, na VDP-u Kaštel Kambelovac 2017.), ˝Uzelo te nebo suncu˝ (1. nagrada stručnog ocjenjivačkog suda, Šibenska šansona 2017.)

Ovo je već četvrti album klape Šufit s tim da su prva dva bila isključivo u a cappella izdanju, koje je obilježilo jedan period rada klape, što se osjeti u bonus pjesmi na albumu ˝Barato bi sva godišča˝ s kojom su na Omiškom festivalu pobijedili u večeri novih skladbi.

-Naravno da je jedan od težih izbora izabrati ime albuma s toliko lijepih, i nama i publici dragih pjesama…izbor je pao na ˝Oprosti dušo˝. Vjerojatno zato što je nastala među prvim pjesmama te je među traženijim na našim koncertima ,a ako netko i ima nekakve druge insinuacije, uvjeravam ga da smo „dobri“ momci.– objasnio je kroz smijeh član Klape Šufit Zdeslav Mišurac.

Klapa Šufit tijekom četvrt stoljeća redovito je s uspjehom nastupala na brojnim glazbenim festivalima poput: Večeri dalmatinske pisme Kaštela, Festival dalmatinske šansone u Šibeniku, Melodije hrvatskog juga u Opuzenu, Festival marijansko-duhovne klapske pjesme “Klape Gospi Sinjskoj”, Splitskom festivalu te je održala brojne samostalne koncerte, kao i one u suradnji s drugim klapama ili estradnim umjetnicima.

Godine 2011. klapa Šufit osvojila je diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolje klapske izvedbe. U Šufitu je tijekom godina pjevalo, ukupno dvadesetak pjevača, od 2003. godine klapa djeluje u sastavu koji je i danas. Voditelj Klape Šufit je Vinko Didović.

Nastala u šufitu škole, pjevajući pjesme iz šufita naših djedova, klapa se popela na sam vrh, na šufit dalmatinske klapske pjesme.