Naslovnica Vijesti Domaća glazba Koncertom šibenskog vječnog mladića završavaju Zvuci Krke

Koncertom šibenskog vječnog mladića završavaju Zvuci Krke

Podijeli objavu

Glazbena manifestacija Zvuci Krke – The Sounds of the River završit će u četvrtak, 23. kolovoza u Drnišu u 21 sat na Skalicama iznad Poljane koncertom Ive Pattiere, šibenskog pjevača zabavne glazbe dalmatinskog izričaja, vrhunskog interpreta.

Tijekom 1980-ih postigao je značajne uspjehe na Splitskom festivalu s velikim hitovima poput: Pjesmom te ljubim, Prođi me se, Ćale moj, Rascvjetana grana. Značajne nastupe i uspjehe doživljava i na Festivalu dalmatinske šansone u rodnom Šibeniku. Zapaženu karijeru ostvaruje u zagrebačkom kazalištu Komedija gdje nastupa u mnogim mjuziklima u produkciji te kuće.

Iako je u mirovini i dalje uspješno snima nove pjesme i nastupa na festivalima i koncertima. Ivo Pattiera, kojeg mnogi nazivaju hrvatskim Iglesiasom, svaki nastup učini dodatno dramaturški zanimljivim. U njegovoj izvedbi mnoge poznate dalmatinske pjesme i evergreen melodije imaju poseban timbar a koncerti koje održava poseban emotivni naboj, u čemu ćemo uživati i u Drnišu.

Zvuci Krke – The Sounds of the River ove su godine počeli u Skradinu, gdje odjekuje pomamna buka Skradinskog buka, koncertom Nene Belana & Fiumensa, prešli rijeku na mostu na Roškome slapu uz nastupe Renate Sabljak & Đanija Stipaničeva, Radojke Šverko i Đanija Maršana i završavaju u Drnišu, kroz koji teče najveći Krkin pritok, Čikola, koncertom vječnog mladića Ive Pattiere.