Naslovnica Vijesti Domaća glazba Koncertna ljubavna trilogija Tonyja Cetinskog – 21.06. Rovinj Summer Music Festival

Koncertna ljubavna trilogija Tonyja Cetinskog – 21.06. Rovinj Summer Music Festival

Podijeli objavu

Tony Cetinski nastavlja živjeti ‘Kao u snu’, jer vlasnik najprodavanijeg albuma, najslušanije pjesme ‘General bez činova’, ali i koncerata kojima puni najveće regionalne dvorane, i dalje niže uspjeh za uspjehom.

Godine rada i ulaganja tako se Tonyju vraćaju na najljepši mogući način. Nikada bolji, energičniji, zabavniji, glasom ali i stasom, što je i jednoglasna ocjena struke kao i fanova, očekuje vas na brojnim ljetnim koncertima.

Jedan od posebnijih svakako će biti 21.06. na plaži Porton Biondi u Rovinju, gdje će koncert održati u sklopu Rovinj Summer Music Festivala.

Tony Cetinski & njegov TonyCOrkestra povesti će sve posjetitelje kroz glazbeno putovanje nazvano #samoljubav- trilogija. Na repertoaru će osim već dobro poznatih hitova, biti najljepše pop i crossover pjesme, te svjetski hitovi u originalnim aranžmanima i uz pratnju gudačkog orkestra. Tony će izvesti “Caruso” i “O Sole mio”, ali i rock hitove kao što su “Here I go again”, i mnoge druge.

Uz Tonyja, ovog ljeta Turističke zajednice grada Rovinja, tvrtka Vedras te hotelijerska kompanija Maistra kao generalni sponzor, u Rovinj dovode svjetski poznate domaće i svjetske glazbenike u sklopu Rovinj Summer Music Festivala. Kvalitetan program festivala, produkcija i lokacije koncerata obogatit će kulturnu i turističku ponudu grada, te privući brojnu domaću i internacionalnu publiku.

Festival će 09.06. otvoriti koncert vrhunske britanske pop pjevačice Sophie Ellis Bextor na pijesku na plaži Porton Biondi s početkom u 22 sata. Osim što je ovo njezin prvi nastup u Hrvatskoj, isti će se održati tijekom trajanja Rovinj Beach Polo Cupa. Sophie Ellis Bextor probila se u kasnim 90-ima kao vodeći vokal indie rock skupine Theaudience. Nakon što se skupina raspala, Ellis-Bextor nastavila je kao solo vokal i u ranim 2000-ima postigla svjetski uspjeh. Njezina glazba spoj je popularne pop, disko i nu-disko glazbe s utjecajem elektroničke glazbe 80-ih. Sophie je poznata po hitovima koji su krasili sam vrh britanskih i svjetskih TOP ljestvica poput If This Ain’t Love, Murder on the dance floor, I won’t change you, Music Gets the Best of Me. Imala je uspješne suradnje je s brojim glazbenicima kao što su Freemasons, Bob Sinclair, Calvin Harris, George Michael.

Krajem srpnja, točnije 27.07., s početkom u 21 sat, na otoku sv Andrija koji se nalazi tek nekoliko minuta vožnje brodom od centra Rovinja, održat će se jazz koncert novog glazbenog projekta Petit Standard Trio. Originalna glazbena interpretacija jazz kanona koju će izvesti renomirana hrvatska pjevačica Vesna Pisarović, uz pratnju jednog od vodećih imena svjetske jazz scene, bubnjara Johna Betscha, te njemačkog basista i kompozitora Henninga Sievertsa.

Početkom kolovoza, Festival u Rovinj dovodi talijansku jazz i soul senzaciju Maria Biondia ili kako su ga glazbeni kritičari prozvali “talijanski Barry White”. Publiku na plaži Porton Biondi 04.08. s početkom u 21 sat očekuju Biondijevi najpoznatiji hitovi This is What You Are, Shine On, What Have You Done to Me te pjesme s posljednjeg albuma.

Ulaznice za koncerte dostupne su na eventim.hr.

09.06. / 22h – Sophie Ellis Bextor, plaža Porton Biondi, Rovinj
21.06./ 21h – Tony Centinski & TonyC Orkestra, #samoljubav-trilogija plaža Porton Biondi, Rovinj
27.07./ 21h – Vesna Pisarović & Petit Standard Jazz Trio, Otok Sv. Andrije, Rovinj
04.08./ 21h – Mario Biondi, plaža Porton Biondi, Rovinj