Koncertna atrakcija Podočnjaci ovog petka ima prvi solo nastup u Rijeci

by lis 10, 2023Domaća glazba, Vijesti

Podočnjaci, koncertna atrakcija iz Kutine koja je u protekle tri godine stekla status miljenika alternativne domaće scene, ovog će petka, 13. listopada, po prvi put samostalno nastupiti u Rijeci. Koncert će održati u Pogonu kulture, a ulaznice su dostupne u prodaji.

“Solo koncert u Rijeci se još nije dogodio, ovo nam je prvi put i zato spremamo izvesti sve naše pjesme. Od tužnih do veselih od tvrdih do mekih – očekujte sve” poručuju beachboy19, Sinista Ruky i producent Nix K.

Podočnjaci su mladi bend iz Kutine, djeluju tek tri godine i do sada su postali jedno od interesantnijih glazbenih imena nove generacije. Iza sebe imaju rasprodanu zagrebačku Tvornicu kulture, nominaciju za nagradu Rock&Off, a pažnju šire publike zaplijenili su singlovima “Šiške” i “Papuče” te hvaljenim debitantskim albumom “Ispod očiju”, koji je u vrlo kratkom roku stekao status favorita među njihovom publikom.

Sredinom svibnja ove godine u zagrebačkom Vintage Industrial Baru održali su najintimniji koncert do sada, a zatim je uslijedio i niz festivalskih nastupa diljem regije – svoju koncertnu energiju tako su predstavili na pozornicama ovogodišnjih izdanja Sea Star Festivala, Drita iz Osijeka, EXIT Festivala i Ferragosto Jama.

Ovom prigodom, pred riječku publiku stižu i s novim pjesmama – u ovoj su godini objavili tri nova autorska singla, od kojih je posljednji “Zalazak”, pjesmu kojom odaju počast ljetnim mjesecima, a kako otkrivaju – uskoro možemo očekivati i njihov novi studijski album.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji po cijeni od 9 eura, online na platformi Core Event i fizičke u riječkom Garica Shopu. Na dan koncerta iznosit će 12 eura. Organizator je yem, koji kaže: “Novu sezonu gigova u Pogonu Kulture startamo sa Podočnjacima”.