Podijeli objavu

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić u emisiji Dobro jutro, Hrvatska preporučuje koncerte u sljedećih sedam dana iako su neki od tih koncerata rasprodani mjesecima unaprijed – piše HRT.

To što je godina tek počela i što smo se kao ispucali za Novu godinu ne znači da nema koncerata vrijednih pažnje i na početku nove godine. Nije bilo puno prilike prije, pa ću sada spomenuti da je Zagreb dobio novi jazz klub pod imenom Boogie koji se već nakon svega dva mjeseca nametnuo kao nezaobilazan klub za ljubitelje jazza i dobre svirke.

Između ostalih ih spominjem i zato što će se upravo kod njih u sljedećih sedam dana održati tri koncerta koja valja spomenuti. Alba Nachinovich i Leo Škalec dvoje je vrhunskih glazbenika koji nastupaju pod imenom Alba & Leo, a koji će večeras u Boogieu predstaviti pjesme za novi album koji bi se ove godine trebao pojaviti pred nam,a a kojega su snimali zajedno s poznatim engleskim producentom Gerryem Diverom. Neki će se sigurno sjetiti i njihove grupe Hunting Dogs. Inače, Alba & Leo su tijekom prošle godine vrlo često nastupali po jazz klubovima širom Europe pa je ovo odlično prilika da ih doživimo na domaćem terenu.

Već sutra u klubu Boogie nastupa Zagreb Jazz Portrait, sastavljen do vrhunskih domaćih jazz glazbenika a u srijedu koncert pod nazivom ‘Boogie voli Boška’ kao hommage legendarnom hrvatskom jazzeruBošku Petroviću na kojem će nastupiti vrhunski vibrafonist Šimun Matišić, neizbježni Kruno Levačić na bubnjevima, Nikola Šantek za pianinom te Zvonimir Šestak na kontrabasu. Više nego dovoljno za početak godine što se jazza tiče.

Subota, 6. siječnja

Sutra navečer nešto i za ljubitelje rockabillyja jer u klubu Hard Place nastupa grupa Greaseballs uz gostovanje mladih rockabilly snaga Jumpin Jigawatts. Ne sviraju prečesto pa je ovaj nastupa poziv svim obožavateljima grupe Greaseballs na njihov koncert a ujedno i poziv svim ljubiteljima rockabillyja jer, koliko znam, osim svojih pjesama bit će to i koncertno prisjećanje na neke od najvećih rockabilly hitova a slavi se i rođendan Elvisa Presleya, njegov 83. rođendan. Možda i Elvis navrati.

Srijeda i četvrtak, 10. i 11. siječnja

U srijedu u Vintage Industrial baru svoj treći studijski album jednostavno nazvan ‘3’ promovira grupa Flyer. Hrvatski pop bend koji je već duže prisutan sa svojim pjesmama u eteru i čiji treći album je jedan vrlo, vrlo dobar pop album kojega će u Vintageu promovirati uz podršku proširene brass sekcije a siguran sam da će mnoge razveseliti i podatak da je ulaz na koncert besplatan.

Dan kasnije, u četvrtak, također u Vintage Industrial baru nastupa General Woo sa svojim Funksterima. Ukratko, nezaobilazan koncert za konzumente hip hopa i dobre repčugee po kojoj je General Woo poznat.