Podijeli objavu

Pred nama je vrlo bogati program za mjesec veljaču u novootvorenom klubu Kotač u Puli. Mjesečni program se sastoji od koncerata, DJ programa, radionica, projekcija filmova, predavanja…sveukupno 18 zanimljivih događanja.

Pa krenimo…

From Down to Tempo: Danny Clarck + Tschoky feat. Bebetto


Petak, 2.2., 22-06h, ulaz slobodan
From Down to Tempo je program kluba Kotač posvećen elektroničkoj glazbi svih žanrova. U trećem izdanju gosti su DJ-evi i producenti Danny Clarck iz Novigrada te Tschoky iz Poreča. Naravno, tu je i domaćin Bebetto.

270°: Cojones + Chronic Disease u Kotaču
Subota, 3.2., 21-04h, ulaz: 40 kn do ponoći / 50 kn poslije
(nakon 23h ulaz je s bočne strane zgrade ispod Monte Zara)
270° (dvije stotine sedamdeset stupnjeva) novi je program kluba Kotač posvećen isključivo live svirkama. U svom prvom izdanju donosi nam nastup odličnog zagrebačkog benda Cojones (PDV) uz predgrupu iz Pule Chronic Disease.

Virtualia u Kotaču
Utorak 6.2. i srijeda 7.2., 18h, ulaz slobodan
Virtualia predstavlja virtualnu galeriju slika učenika OŠ Šijana nastalu u sklopu projekta VisuaLab/EduSplash – multimedijske platforme za edukaciju i razvoj. Radi se o suradnji između mladih umjetnika OŠ Šijana čiji su radovi nastali pod mentorstvom prof. Roberta Weissman Nagy i neformalne umjetničke organizacije Visualia Group. Učenički su radovi osnaženi animacijama pulskog umjetnika Undertoon Sale za video materijale zaslužna je MedVid produkcija/IstraLive produkcija, dok su se preostali članovi Visualije Group pobrinuli za produkciju galerije i cjelokupnu tehničku izvedbu.

Stand up u Kotaču: Open mic večer


Četvrtak, 8.2., 20-02h, ulaz slobodan
Stand up večer otvorenog mikrofona okuplja komičare i sve one koji to žele postati. Večeri otvorenog mikrofona pružaju priliku svima da probaju biti duhoviti barem pet minuta. Oni iskusniji kažu da, kad čovjek jednom stane ispred mikrofona, ostaje zaljubljen u stand up. Oni pak drugi shvate da to i nije za njih, ali zato uživaju u tuđem humoru. Isto dobro! Također, ovo je jedinstvena prilika za dobiti okladu.

Double Chamber @Kotač+SUP=Rojc
Petak, 9.2., 22-06h, ulaz: 30 kn do ponoći / 40 kn poslije
(nakon 23h ulaz je s bočne strane Rojca ispod Monte Zara)
Nova godina – novi mančiz program! Munchies Sound System su pokrenuli suradnju s klubom Kotač. Ovom suradnjom su odlučili ujediniti snage kako bi podigli lokalnu scenu na višu razinu. Novi program u ovoj kolaboraciji glasi DOUBLE CHAMBER – 2 prostora s tri Sound Systema.Line up: KLUB KOTAČ – Dub Conference: Zenicafaria Sound System meets Munchies Sound System, SUP – Studentska Udruga Pula – Seasplash sound system: LaSeech, Jinxie Grooves, Peacefor i SuckOn.

Psygendering Trance party
Subota, 10.2., 22-06h, ulaz: 30 kn
(nakon 23h ulaz je s bočne strane Rojca ispod Monte Zara)
Psy Trance večer u Kotaču. Nastupaju: DJ sets: Nesho, Sale, Da Li,
Live act: Too Faar, Deco & Visuals: Vileniaherberia.

Kairos – Metal party u Kotaču
Nedjelja, 11.2., 20-01h, ulaz slobodan,
(nakon 23h ulaz je s bočne strane zgrade ispod Monte Zara).
Udruga Metalaca Istre organizira svoj prvi party u novoj godini na kojem upisuje nove članove te produžuje članstvo starim članovima Udruge.
Predstaviti će program Udruge za ovu godinu, nova imena na GoatHell festu kao i suradnju s klubom Kotač i platformom EduSplash.

Proces


Srijeda, 14.2., 20-03h
Kotač pokreće novi program pod nazivom Proces. Njegovo prvo izdanje biti će glazbeno-zabavna večer posvećena osvješćivanju društva te njegovom senzibiliziranju s LGBT zajednicom. Zašto Proces? Zato što smo svjesni da je u pitanju dugotrajan proces pogotovo na ovim našim prostorima. Pravo na drugačiji odabir i na drugačije poglede na svijet pravo je svakog građanina ovoga svijeta. Pridružite nam se te večeri u Kotaču kako bi zajedno rušili barijere. Uskoro više informacija…

Open DJ desk: Paliska + DJ Neki
Četvrtak, 15.2., 21-02h, ulaz slobodan
(nakon 23h ulaz je s bočne strane zgrade ispod Monte Zara)
Open DJ desk je program kluba Kotač gdje se daje mogućnost neafirmiranim i afirmiranim DJ-evima i producentima za izvođenjem vlastitih setova, žanrovski neopredijeljenih. Drugo izdanje nam donosi nastupe Paliske iz Labina te DJ Nekija iz Buja.

Prezentacija o crowdfoundingu događanja iz kulture
Četvrtak 15.2., 18h, ulaz slobodan.
Prezentaciju o crowdfoundingu festivala i događanja iz kulture Klub Kotač organizira u sklopu svojih redovnih dnevnih aktivnosti. Voditelj prezentacije je Yves Taquet jedan od osnivača prvog „crowdfounding“ festivala u Hrvatskoj – Goulash Disko. Goulash Disko uspješno se realizira po istom principu već nekoliko godina na različitim lokacijama. I samo raste, zahvaljujući upravo crowdfoundingu. Ova prezentacija je javnog karaktera te pozivamo pojedince, udruge, kolektive i institucije kojima bi ovakav način prikupljanja sredstava bio izazovan. Prezentacija će se održati na engleskom jeziku.

Goulash Disko Showcase
Petak 16.2., 22-04h, ulaz slobodan.
(nakon 23h ulaz je s bočne strane Rojca ispod Monte Zara)
U petak 16. veljače u klubu Kotač održati će se promo party Goulash Disko festivala. Festival je započeo 2013. godine na otoku Visu i jedan je od prvih crowfunding glazbenih festivala na svijetu. Zajedno s 13. Seasplash festivalom održan je 2015. godine na utvrdi Punta Christo u Štinjanu kraj Pule da bi se već slijedeće godine vratio na otok Vis. Glazbeni stilovi koji se mogu čuti na festivalu su: global bass, tropical grooves, gypsydelic, swing folk, organica, gypsy punk, latintronics, oriental house… DJ’s: Kiwi (Muzika Miliona), Jinxie Grooves (Arboretum Kolektiv, Među Nogama), Yves Taquet (Goulash Disko).

Jazzavac: New Hopes trio (Jaco Pastorius tribute)
Subota 17.2., 22-04h, ulaz: 30 kn.
(nakon 23h ulaz je s bočne strane Rojca ispod Monte Zara)
Drugo izdanje programa Jazzavac donosi nam nastup slovenskog New Hopes tria. Koncert je posvećen velikanu elek. bass gitare i skladatelju Jacu Pastoriusu, koji je za vrijeme svog života (1.12.1951 – 21.9.1987) ostvario poveći glazbeni opus. Uvršten je među najutjecajnije glazbene stvaraoce 20. stoljeća. Jacoov način svranja bila je revolucija u sviranju električnog basa, nazivali su ga Jimmy Hendrix elek. bassa.
New Hopes trio je u svoj repertoar uvrstio skladbe Jaca Pastoriusa koje zahtijevaju visoko profesionalan pristup i izvanrednu tehniku. U pauzi između dva seta voditelj programa Jazzavac, Marko Grbac Knapić, obaviti će opušteni i neformalni razgovor/intervju s basistom Ladislavom Rebrekom o njegovom bogatom umjetničkom i životnom putu.

Kino Kotač: Nikola Spasić – Zašto je Dragan napravio orkestar?
Utorak 20.2, 19h, ulaz slobodan
Za ovu priliku odabrali smo jedan sjajan dokumentarni film koji mami kako smijeh pa tako i suze. Dragan Petrović, Rom iz malog sela na Balkanu, nekada je trgovao konjima, a onda je na vašaru zamjenio konja za tamburu. Nikada nije naučio note, ali je svoja tri maloljetna sina naučio da sviraju na sluh i s njima napravio orkestar ne samo da bi zaradio za život nego prije svega da bi porodicu držao na okupu. Borba za opstanak ovog neobičnog orkestra prožeta je komičnim, ali i duboko emotivnim trenucima. Režiju potpisuje Nikola Spasić.

Open DJ desk: DJ Joes + Outer Frames


Srijeda 21.2., 21-02h, ulaz slobodan
(nakon 23h ulaz je s bočne strane zgrade ispod Monte Zara)
Treće izdanje Open DJ desk večeri nam donosi nastupe DJ Joesa iz Pule te dua Outer Frames, također iz Pule.

Roots Reggae night: ZJ Sinke + Brada Selecta
Četvrtak 22.2., 22-04h, ulaz slobodan
(nakon 23h ulaz je s bočne strane zgrade ispod Monte Zara)
Roots Reggae night program je kluba Kotač u kojem se predstavljaju svevremenski roots reggae hitovi. Za selekciju glazbe u drugom izdanju ovog programa zaduženi su: ZJ Sinke i Brada Selecta. ZJ Sinke, inače član PulaP Reggae Station kolektiva, te će večeri proslaviti i svoj rođendan tako da možemo očekivati veselu i opuštenu noć u Kotaču protkanu reggae hitovima.

Društvo otpora: 10 godina Mreže anarhista
Petak 23.2., 20-04h, ulaz slobodan
(nakon 23h ulaz je s bočne strane zgrade ispod Monte Zara)
Pozivamo vas na multimedijalni događaj Društvo otpora povodom 10 godina postojanja Mreže anarhista. U sklopu događaja moći ćete pogledati izložbu fotografija na temu društvenog otpora uglavnom se fokusirajući na aktivnosti od 2008. godine do danas u Puli i Rijeci (istovremeno “izlažući” iskustva raznih uličnih prosvjeda, radničkih štrajkova, studentskih okupacija fakulteta i ostalih akcija) te zaplesati na ritmove Foreigners Everywherea, te gosta iz Zagreba, Prancing D-a. Tijekom trajanja programa na dva platna projicirat će se anarhistički filmovi kao i videa nastala na već spomenutim akcijama.

Groovoteka: 1. ročkas “Među nogama”


Subota 24.2., 22-04h, ulaz 20 kn
(nakon 23h ulaz je s bočne strane zgrade ispod Monte Zara)
Naime, pored već svima poznatog karaktera koji obilježava Groovoteku, što uključuje đuskanje, mrduckanje i uživanje u glazbenim soul, funk i disco numerama te video uradcima istog žanra, ovog puta ugostit ćemo tri naočita momka. Naši gostioničari su ovog puta Đino, Andrej i Matija, osnivači glazbene emisije Među Nogama. Korumpirani i pomalo nemoralnog stava, proslaviti će svoj prvi rođendan istoimene emisije te zasladiti ovo drugo izdanje Groovoteke trosatnom selekcijom prožetom funky osjećajem.

Slušamo ploče: Human League + Heaven 17
Srijeda 28.2., 20-00h, ulaz slobodan
(nakon 23h ulaz je s bočne strane zgrade ispod Monte Zara)
Slušamo ploče je program kluba Kotač u kojem će se preslušavati značajni albumi domaće, regionalne i svjetske produkcije. Preslušavanje albuma biti će popraćeno britkim i duhovitim komentarima urednika i voditelja Borisa Bjelice Bebetta. Doznat ćete sve pojedinosti o izvođačima čije albume preslušavamo te kako su albumi nastali. Za drugo izdanje programa Slušamo ploče odabrali smo dva albuma s početka osamdesetih koja su značajno utjecala na razvoj moderne plesne glazbe:HUMAN LEAGUE – Dare (1981) i HEAVEN 17 – Penthouse and pavement (1981).