Koncert punk legendi Atheist Rapa i domaće podrške na tvrđavi Punta Christo

by srp 27, 2017Koncerti, Vijesti

PDV predstavlja: Atheist Rap + Krešo i Kisele Kiše, Officer Down, Urar

Petak, 28. srpnja, od 22 sata. Ulaz: 50 kn
Prvi puta na tvrđavi, nastupit će uvijek vrlo aktivni Atheist Rap. koji je ne tako davno podario svijetu svoj šesti album nazvan Überlauf, objavljen i na vinilu u izdanju PDV-a. Atheist Rap i dalje svjesno, glasno i sa stavom, vode nas na još jedno punk rock putovanje, inficirano jakim melodioznim momentima po kojima je bend naširoko poznat. Dugogodišnji borci sa scene, bez ustupanja i nepotrebnog okolišanja, dotiču se realnih, svakodnevnih tema, koliko god bile lake ili teške. Pitko prelazeći iz jedne u drugu, svaka pjesma može poslužiti kao hit ili soundtrack djelića nečijeg života. Uvijek usvirani, i na visini svog zadatka. Prigodno za ovaj koncert pored mora je i osjetan utjecaj osunčane punk škole u zvučnoj slici benda. Moguće je povući paralelu s kalifornijskim velikanima poput Bad Religion, Blink 182 ili NOFX, ali i sa starijom i novijom europskom školom. I dalje je to prepoznatljiv zvuk Atheista samo lagano podebljan friškim uplivom recentnih strujanja sličnih žanrova. Dugogodišnje sviračko, u kombinaciji s koncertnim iskustvom, dali su Atheist Rapu dugotrajni i čvrst oslonac, kao i vjernu bazu fanova koji ih bezuvjetno prate kojim god putem krenuli.

Novosadskim punkerima domaću podršku dat će riječki bendovi Krešo i Kisele Kiše i Officer Down te pulski Urar. Krešo i Kisele Kiše je vesela sedmočlana skupina čije se glazba svrstava u punk-rock, sa zafrkantskim tekstovima “iz naroda”. Nedavno su izdali svoj treći studijski album U potrazi za bijelim zecom (Fat Brek 2016). odsvirali preko stotinu koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu.

 OD7-1024x808

Officer Down

 urar

Urar

Officer Down je riječki osmeročlani kolektiv nastao 2006. Njihovu glazbu najlakše je opisati kao dinamičnu mješavinu ska/punk/reggae ritmova, ali bend se ne libi zalaziti i u različite druge pravce eksperimentirajući i tražeći svoj originalni zvuk. Višečlana brass sekcija donosi u bend zvukovnu sliku koja teži stvaranju odlične atmosfere i pozitivnih vibracija. Tijekom svog postojanja bend je odsvirao je stotinjak koncerata i festivala.

Urar je pulski trio nastao 2016. godine, glazbena poslastica, novost na istarskoj i hrvatskoj glazbenoj sceni. Osebujan i jedinstven trio koji mješajući razne glazbene stilove svojom karizmom i jednostavnošću upotpunjuje rupu u alternativnoj glazbenoj sceni.

After Party: Prvi Stiskavac na moru!

Nakon koncerta Atheist Rapa, u goste nam dolazi jedan od najpopularnijih zagrebačkih programa u posljednjoj sezoni – Stiskavac. Stiskavac je instantno zaživio kao uspjeli pokušaj popunjavanja praznine i zadovoljavanja želje za nekad vrlo popularnim – “sentiš” plesnjacima. Glazbu za ples za vas biraju stalni lomitelji srca za pultom: Muzika za dobar đir i Danny Black. Ulaz: 20kn.

Satnica koncerta:

22:00-22:45 URAR

23:00-23:45 OFFICER DOWN

00:00-00:45 KREŠO I KISELE KIŠE

01:00-02:00 ATHEIST RAP

02:00-06:00 STISKAVAC After Party

Subota, 29. srpnja, od 23 sata. Ulaz: 60 kn
Music After Dinner ekipa ugostit će britanskog DJ-a i producenta imena Thomas Wrankmore poznatijeg kao Eliphino na jedinstvenoj lokaciji tvrđave Punta Christo, točnije u Mungos Areni. Nastupao je diljem svijeta, a vrijedno je napomenuti da je i jedan od rezidenta Dimensions i Outlook Festivala gdje nastupa od prvog izdanja istih.