Podijeli objavu

Socijalna trgovina Pula je u travnju obilježila prvu godinu djelovanja. Riječ je o prvom projektu Udruge pokret za čovjeka koja među mnogobrojnim ciljevima ima i borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti te borbu protiv bacanja hrane. Uz pomoć ljudi dobre volje Udruga je paketima hrane i higijenskih potrepština te još nekim oblicima pomoći, olakšala svakodnevicu za više od 30 domaćinstava iz Pule i okolice.

Kroz program “Olakšajmo im godine” Udruga pokret za čovjeka ubuduće se namjerava fokusirati na skrb o osobama treće životne dobi (60+), uz iznimku mlađih osoba koje više nisu sposobne osigurati si dostojanstven život.

U sklopu tog programa organizira se i humanitarna akcija “Zakotrljajmo zajedno”. Svrha humanitarne akcije koja traje do 30. rujna je nabavka hrane i higijenskih potrepština za korisnike Socijalne trgovine. Račun humanitarne akcije “Zakotrljajmo zajedno” je HR9423400091510947749.

ReCoverY

Humanitarna akcija započet će posebnim događajem na Kaštelu, u subotu u 22 sata. Nakon više od 20 godina na reunion koncertu pulskih bendova, samo za ovu prigodu opet će zajedno zasvirati ekipa koja je obilježila pulsku, ali i hrvatsku metal/rock scenu devedesetih. Mnogima je dovoljno spomenuti imena poput Tomislava Subotića Clora, Marka Kebe, Edwina Dragaša Buce, Maura Giorgija Mifre, Patrika Spagnola ili Paola Gavočanova, Darija Krožnjaka i Aleksandra Pužara, da bi u njima prepoznali pulske bendove Sexton i Aeon koji su s djelovanjem prestali u drugoj polovici devedesetih.

Aeon

Koncert će kao poseban gost otvoriti grupa Chronic Disease čiji su članovi rođeni u devedesetima, a druženje će kraju privesti grupa (Re)CoverY sačinjena od glazbenika koji su obilježili scenu devedesetih, a to su Vedran Župarić, Sandro Butković, Adriano Lampalov, Paolo Gavočanov i gosti. Ova grupa do sada nije nastupala, a samo za ovu priliku pripremili su obrade legendarnih svjetskih grupa iz druge polovice prošlog stoljeća.

Sexton

Koncert organiziraju Udruga pokret za čovjeka i Incognito Agency, a organizatori napominju da budući da utakmica Hrvatska-Rusija počinje u 20 sati, ukoliko dođe do produžetaka i izvođenja jedanaesteraca, koncert će malo kasnije početi, inače ga otvaraju Chronic Disease u 22.30. Što se tiče ulaza, minimalna donacija je 40 kuna, a organizatori se zahvaljuju svima onima koji budu u prilici dati i više, ako žele.

Račun za pomoć
U sklopu programa “Olakšajmo im godine” organizira se i humanitarna akcija “Zakotrljajmo zajedno”. Svrha humanitarne akcije koja traje do 30. rujna je nabavka hrane i higijenskih potrepština za korisnike Socijalne trgovine. Račun humanitarne akcije “Zakotrljajmo zajedno” je HR9423400091510947749.