Podijeli objavu
Publika će tijekom narednog perioda na službenoj web i Facebook stranici te na javnom Viber profilu Cesarice moći glasovati za klapu Šufit i pjesmu “Biser na dnu mora”, pjesmu “Lipe oči” u izvedbi Tomislava Bralića i klape Intrade, Jasmina Stavrosa i klapu Godimenti s pjesmom “Pita CIA, pita policija”, pjesmu “Slučajno smo se sreli” koju izvodi klapa Cambi te klapu Rišpet i pjesmu “Šta mi ljube oćeš kazat”.

Podsjetimo, Cesarica je nagrada publike za hit godine, a kako bi se publici predstavio što veći broj najuspješnijih i najpopularnijih pjesama, te kako bi im se dala veća dodatna promocija, publici se svaki mjesec predstavlja pet najboljih glazbenih ostvarenja iz protekle, te uključujući i aktualnu godinu.

Sa željom da se što preciznije osjeti puls šire publike, a također i očuva hrvatska glazbena baština, odlukom Upravnog odbora Cesarice, publici će se predstaviti i najbolja žanrovska izdanja. Pjesme su to koje su iznimno važne jer su vitalne za našu glazbenu industriju te cjelokupnu glazbenu scenu. Neke čujemo na radiju svaki dan, neke su gledane na internetu, neke pune koncertne dvorane, a neke su već nezaobilazni repertoar svih zabava. Cesarica, kao glazbena nagrada publike, omogućava širenje tih pjesama na prostore u kojima možda i nisu bile prisutne, uz dodatnu podršku autorima i izvođačima tamburaške i klapske glazbe.

Nakon što je publika odabrala Tamburaški hit za hit godine, u mjesecu studenom publici će se predstaviti i najboljih pet pjesama klapskog žanra.

Ona pjesma koja će osvojiti najveći broj glasova publike bit će, kao klapski hit godine, nominirana za Cesaricu te u prosincu ulazi u finalni krug glasovanja. Publika će tada od nominiranih pjesama birati hit godine koji će osvojiti glavnu nagradu – Cesaricu.

Pjesme koje su u konkurenciji za titulu Klapski hit za hit godine su: klapa Šufit “Biser na dnu mora”, Tomislav Bralić i klapa Intrade “Lipe oči”, Jasmin Stavros ft. klapa Godimenti “Pita CIA, pita policija”, klapa Cambi “Slučajno smo se sreli” te klapa Rišpet “Šta mi ljube oćeš kazat”.

 

 

 

Klapa Šufit predstavila je novi videospot “Biser na dnu mora” s kojim je pokazala sve prirodne ljepote naše Dalmacije. Riječ je o pjesmi s kojom promoviraju novi album “Oprosti dušo” na kojem se nalazi dvanaest pjesama koje su sakupili tijekom zadnje četiri godine.

Za videospot “Biser na dnu mora” koristili su snimke iz zraka na kojima su prelijepi kadrovi naših otoka, Palagruže i Biševa u vještoj maniri „pilota“ drona gospodina Jovice Kozlice. Prelijepi prizori Lijepe naše ostavljaju bez teksta, dok Klapa svojim glasom i pjesmom upotpunjuje sliku. Autor spota je njihov prijatelj i vjerni pratitelj Matko Petrić kojem je ovo jubilarni 10. spot koji je snimio za njih.

“Ovim putem pozivamo našu publiku da uživa u predivnoj pjesmi, lijepim kadrovima naše Dalmacije i da nam se pridruže na nadolazećim koncertima, pa da skupa zapjevamo ‘Biser na dnu mora’, a naravno i ostale naše pjesme”, rekao je uvijek raspoložen Zdeslav Mišurac.

Pjesma “Lipe oči” nastavak je uspješne suradnje Tomislava Bralića i klape Intrade s autorom Vinkom Barčotom koji potpisuje i klapine velike hitove “Zalutali pogled”, “Ne mogu te prestat jubit” i “Samo za tebe”. Za aranžman pjesme pobrinuo se Remi Kazinoti, a spot je snimio i montirao Alen Horvatić.

“Ne mogu te prestat jubit” nastavak je ‘Zalutalog pogleda’, sve ono što ide nakon prvog pogleda, sve što se događa u ljubavi i braku, satkano je u toj pjesmi. Sljedeća u nizu je ‘Lipe oči’, nadamo se da će biti podjednako uspješna. Hvala Vinku i svim autorima koji svoje lijepe pjesme odvajaju za klapu Intrade”, kazao je Bralić.

“Tomislav Bralić i klapa Intrade me svaki put nanovo iznenade, dam im pjesmu, a vrate mi hit. Nadam se da će to biti slučaj i s ‘Lipim očima’. Hvala Remiju na izvrsnom aranžmanu i puno bih volio da zajedno napravimo još koju lipu pjesmu”, kazao je Barčot.

Kralj zabave, Jasmin Stavros snimio je duet s klapom Godimenti, a publici su se predstavili s veselom, ljetnom pjesmom „Pita CIA, pita policija“. Za pjesmu je snimljen i spot u režiji Željka Petreša.

„Spot smo snimali u Vodicama, imali smo super vrijeme. Bilo je toplo, čak i malo vruće za ovo doba godine. Na snimanju spota sve je bilo super organizirano. Odlično se u svojoj ulozi snašla i glumica Matea Ševerdija, a mogu reći da je ovo možda i najbolji spot koji sam ikad snimio. Jako sam zadovoljan rezultatom i nadam se da će se i publici svidjeti moja nova pjesma“ , rekao je Jasmin Stavros.

Tekst za pjesmu „Pita CIA, pita policija“ pisao je Nenad Ninčević, glazbu Mirko Šenkovski-Geronimo, a aranžman su radili Mario Mikšić i Luppo. S pjesmom „Pita CIA, pita policija“ Jasmin Stavros otvara novo poglavlje u svojoj karijeri, a ovo je ujedno i prva pjesma kojom najavljuje rad na novom albumu.

Prekrasnu baladu „Slučajno smo se sreli“, splitska klapa Cambi objavila je početkom lipnja, a brzina kojom je osvojila publiku pokazuje zašto je ova klapa jedna od najcjenjenijih među ljubiteljima dobre glazbe.

Tekst talentiranog Pjera Mirića odlično se nadovezao na glazbu Mislava Biočine, poznatog klapskog pjevača i nekadašnjeg člana klape Cambi, dok aranžman za pjesmu potpisuje Joško Tranfić, akademski glazbenik i ujedno bas klape Cambi. Solist je bariton klape Sandro Gerbec čija je djevojka Doris Delić odlično odglumila glavnu ulogu u spotu. Inače, spot „Slučajno smo se sreli“ prvi je noćni spot klape Cambi za čiju je režiju i montažu zaslužan Augustin Tino Bilandžić, a iza kamere je stao Toni Banov.

Pjesma je bila uvod u njihov veliki solistički koncert na zagrebačkoj Šalati, održan 14. lipnja na kojem im je posebna gošća bila Zorica Kondža. Izborom izvornih pjesama, autorskih skladbi i obrada domaćih i stranih hitova potvrdili su svoj glazbeni autoritet.

Klapa Rišpet, svojoj vjernoj publici osim prepunog koncertnog rasporeda, pripremila je još jedno pravo glazbeno osvježenje, pjesmu “Šta mi ljube oćeš kazat”.

Riječ je o veseloj, prpošnoj, brzoj dalmatinskoj pjesmi, autora, skladatelja klape Rišpet, Pere Kozomare, na tekst Lući Tukić i aranžman Lea Škare.

Kozomara se ovog puta odlučio za brzu, veselu, plesnu pjesmu koju će Rišpet uvrstiti u svoj repertoar, budući da klapa na koncertima izvodi i puno upravo ovakvih skladbi.
“Nakon pet laganih festivalih skladbi Rišpeta, ove godine sam se odlučio za veseliju i bržu pjesmu, pa da se svi malo rasplešemo na plažama ovoga ljeta”, rekao je Pero Kozomara.

Vrijedna ekipa snimila je i prateći video spot u režiji Željka Petreša, a u spotu se uz Rišpet pojavljuje i zanosna Ana Sasso.

Posljednji studijski album klape Rišpet, naziva “Reći ćeš mi fala”, postigao je zavidnu prodaju, te je još uvijek u top trideset najprodavanijih domaćih albuma.

Za predložene pjesme s liste za listopad može glasovati do četvrtka, 15. studenog u ponoć putem online kanala za komunikaciju Facebook i Viber te na služenoj stranici Cesarice.