Klapa Šufit u Splitu slavi četvrt stoljeća djelovanja

by pro 12, 2017Domaća glazba, Izdvojeno, Koncerti, Vijesti

Klapa Šufit je ove godine u listopadu  proslavila 25 godina djelovanja, a 13. prosinca u splitskom HNK-u priređuju slavljenički koncert.

Klapa je nastala 1992. u šufitu škole, pjevajući pjesme iz šufita njihovih djedova, kroz godine klapa se polako klapa penjala na sam vrh, na šufit dalmatinske klapske pjesme.

Pod stručnim vodstvom i nastupima na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, Šuft se svrstao u sam vrh klapskog pjevanja. Tri godine zaredom od 2006. do 2008. su bili apsolutni pobjednici tog prestižnog klapskog festivala osvojivši članove stručnog žirija i publike. Nagradu za doprinos dalmatinskom klapskom pjevanju dobili su 2009. te izdali  CD ” Ponoć je, mila moja majko”.

Iste godine su nastupili i na prestižnom EBU međunarodnom festivalu u Kolnu gdje su oduševili sve prisutne.

Kad se osvrnemo zvuči mnogo, a prođe u tren. Red je da se i ta obljetnica proslavi kako dolikuje. 13. prosinca 2017. organiziramo slavljenički koncert u HNK-u u Splitu. Koncert je i humanitarnog karaktera tako da će prihod od ulaznica  biti doniran Županijskoj udruzi slijepih i slabovidnih osoba Split s kojom i inače surađujemo te  se često pridružimo pjesmom njihovim manifestacijama – rekao je Zdeslav Mišurac iz klape.

Na Splitskom festivalu 2012. su se proslavili pjesmom ‘Ne diraj moju ljubav‘ koja je bila svojevrsna prekretnica u toj klapi nakon koje su počeli nizati same hitove kojima su ušli u srca brojih slušatelja.

Lions klub ˝Dioklecijan˝

Surganizator koncerta je Lions klub ˝Dioklecijan˝ iz Splita te ZAMP kao partner. Na koncertu će se Šufitu kao gosti pridružiti i dva gosta, klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca i Hari Rončević.

Zdeslav je još dodao – Što se tiče samog koncepta koncerta, napravit ćemo jednu retrospektivu djelovanja kroz ovaj period te otpjevati pjesme koje su nas definirale, kako a cappella tako i u dalmatinskom pop izričaju koji danas njegujemo.

Ulaznice su dostupne u HNK Split i online.