Podijeli objavu

Desetak mladih i talentiranih srednjoškolaca koje je 1992. okupio Tomislav Veršić u potkrovlju gimnazije započeli su s kontinuiranim probama, a već 1994. klapa se počinje pripremati za svoj prvi nastup na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu.

S vremenom klapa prerasta u respektabilno glazbeno tijelo koje nastupa na brojnim smotrama te obavezno na Omiškom festivalu gdje su bili apsolutni pobjednici tri godine zaredom – 2006., 2007. i 2008. godine. Klapa je ostvarila zapažene nastupe na klapskim smotrama, kao i neki njezini solisti. Rijetko viđena sinergija tog glazbenog i pedagoškog talenta i pjevača klape urodila je jedinstvenim podvigom u povijesti klapskog pjevanja i natjecanja. Nastupaju i izvan Hrvatske, postižu uspjehe u samostalnim nastupima u suradnji s drugim klapama, estradnim umjetnicima te na drugim glazbenim festivalima.

U Šufitu je tijekom godina pjevalo ili još pjeva ukupno dvadesetak pjevača, od 2003. godine klapa djeluje u sastavu koji je i danas, a kao osvježenje Vinko Didović 2014. dolazi na mjesto voditelja klape. Nastala u šufitu škole, pjevajući pjesme iz šufita naših djedova, klapa se popela na sâm vrh, na šufit dalmatinske klapske pjesme. Mnogim hitovima osigurali su i milijunske preglede na YouTubeu, a 2018. godine albumom „Oprosti dušo“ osvajaju nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma pop-folklorne glazbe.

Ovu godinu će obilježiti i nastupom na CMC festivalu Vodice 2019 powered by Calzedonia s pjesmom „Otkad tebe znam“ (Scardona). Glazbu i tekst pjesme potpisuje Vinko Barčot, dok je aranžman radio Leo Škaro. Nakon Vodica Šufit će nastupiti na velikom koncertu pod nazivom “Klape pod zvijezdama Šalate” 15. lipnja. Još jedna velika godina za Šufit, još jedna velika godina za klapsku pismu.

Pjesma “Otkad tebe znam” dostupna je na dvostrukom festivalskom CD-u “CMC festival Vodice 2019”, a možete ju poslušati i na Deezeru.