Klapa Šufit predstavlja skroz drugačiji spot!

by lis 26, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Klapa Šufit je imala izuzetno uspješno ljeto, uz brojne nastupe osvojili su na festivalima u Šibeniku i Kaštelima prve nagrade stručnih ocjenjivačkih sudova.

Klapa Šufit je ljetos odlučila nastupiti na dva festivala, onom u Kaštelima i na šansoni u Šibeniku. Iako su vjerovali u svoje pjesme, nisu se mogli ni nadati da će na oba festivala osvojiti prve nagrade stručnog ocjenjivačkog suda.

Animirani spot

Redatelj spota, Matko Petrić, je klapu u ovoj pjesmi vidio u drugačijem okruženju te im je predložio da dio spota bude animirani.

Ovo ljeto nam je bilo izuzetno radno te smo uz brojne odrađene koncerte nastupili i na dva festivala i to ‘Večeri dalmatinske pisme’ u Kaštel Kambelovcu i na ‘Dalmatinskoj šansoni’ u Šibeniku. Iako smo se nadali dobrom uspjehu na tim festivalima nismo ni mogli sanjati da ćemo na oba festivala uzeti 1. nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Naravno da nakon uspjeha dviju pjesama imaš slatke brige, za koju od njih snimiti prateći video spot. Odluka je pala za pjesmu  ‘Uzelo te nebo suncu’. Ideju i realizaciju smo prepustili našem prijatelju i vjernom ˝pratitelju˝(autoru svih naših spotova) Matku Petriću – rekli su članovi klape Šufit i dodali – Matko je ovaj put došao sa jednom potpuno novom idejom, a to je blio da spot bude polu igran, a polu animiran. Na prvu smo bili malo skeptični kako će to sve skupa izgledati obzirom da to nismo do sada radili, ali na kraju je to ispalo totalo ˝ludo˝ i zabavno. Nadamo se da će  naši vjerni obožavatelji uživati u malo drugačijem ˝Šufitu˝ i zabaviti se!

Klapa se i dodatno zahvalila animatoru Daliboru Popoviću na vrlo zahtjevnom poslu, snimatelju Borisu Poljaku i redatelju Matku Petriću.

Nastupi klape Šufit:

28.10. Omišalj

09.11. Zagreb

01.12. Slovenska Bistrica

02.12. Budimpešta

09.12. Medvode

18.12. Šibenik