Kiwanuka rastjerao oblake u Šibeniku!

by srp 11, 2019Koncerti, Strana glazba, Vijesti

Dugo iščekivani koncert britanske soul senzacije Michaela Kiwanuke zadnjih se par sati prije održavanja čekao sa strepnjom i pogledom uprtim u oblake nad Tvrđavom sv. Mihovila, no pred njegovim glasom i energijom i oblaci su ustuknuli.

Za jedan od najatraktivnijih koncerata ljetne sezone u Hrvatskoj tražila se karta više, a samo najsretniji obožavatelji mladog britanskog kantautora, koji su sinoć u Šibenik stigli iz svih krajeva, uživali su se na ispunjenom gledalištu najljepše jadranske pozornice.

Čini se da je s uzbuđenjem publike rasla i temperatura na tvrđavi, sve do trenutka kada je na pozornicu stupila zvijezda večeri. Kiwanuka je koncert otvorio s One More Night, i zaista, od prvog takta je bila vidljiva težnja publike za ostvarenjem naslova pjesme.

Lagani zvuk soula i bluesa pozivao je publiku pred pozornicu, a preokret je izazvala Black Man In The White World, kada su ritam držale ruke, a bokovi se njihali. U manirima britanskog džentlemena Kiwanuka je publiku pozdravio, te izjavio da je ova pozornica jedna od najljepših na kojima je svirao. Osim starijih pjesama na repertoaru se našao i aktualni hit Money, u kojem je do izražaja došlo vrhunsko muziciranje šesteročlanog benda, dok je posebno emotivna bila izvedba pjesme Rest, u kojoj je Kiwanukin očaravajući glas pratio samo basist.

Publika je oduševljeno pratila svaki takt, sve do vrhunca večeri – bisa i izvedbe popularne Cold Little Heart, koja je Kiwanuku lansirala u zvijezde. Za sam kraj ostavio je Love & Hate, i neutaživu želju za još kojom minutom, ili bar sekundom njegove glazbe. Za utjehu svima koji su ovaj koncert propustili, sa šibenskom se publikom oprostio s riječima da će se zasigurno vratiti.

Publiku na Tvrđavi sv. Mihovila na početku sinoćnje prohladne večeri ugrijala je mlada zagrebačka kantautorica Nina Bajsić, dobro poznato ime na hrvatskoj nezavisnoj glazbenoj sceni, koja s Kiwanukom dijeli ljubav prema retro zvuku šezdesetih. Za nastavak odlične plesne atmosfere koja se prebacila pod tribine tvrđave bio je zadužen jedan od veterana hrvatske DJ scene, glazbeni selektor Tomo Ricov.

Michael Kiwanuka prva je u nizu inozemnih zvijezda koje će ovog ljeta nastupiti na pozornici najstarije šibenske tvrđave, u koncertnoj sezoni „Više od glazbe“! Intimna atmosfera večeri koja je prerasla u glazbeni spektakl može stati rame uz rame Kiwanukinim ovoljetnim nastupima na velikim svjetskim festivalima, dok je pozornica Tvrđave sv. Mihovila još jednom pokazala da je s razlogom jedna od najprestižnijih na Jadranu.