Kawasaki 3P videospotom “Mate Parlov (Live &TD)” slave rođendan i sjećanje na boksačku legendu!

Podijeli objavu

Kawasaki 3P obilježio je prošle godine četvrt stoljeća antologijskih uspješnica koje su u svojoj najsirovijoj i najblistavijoj koncertnoj verziji zaživjele na obljetničkom CD/DVD izdanju ”25 godina x Teatar &TD” objavljenom u svibnju za diskografsku kuću Dancing Bear. Ovu subotu, 16. studenog 2019., nezaustavljiva zagrebačka rock mašina obilježava još jedan važan datum – rođendan šampiona i istinske boksačke legende, Mate Parlova, koji živi vječno opjevan u istoimenoj pjesmi! Kawasaki 3P posvećuju mu pjesmu koju danas predstavljaju u live verziji s pratećim videospotom.

Pjesma Kawasaki 3P zauvijek će nas podsjećati na legendu, jedinog hrvatskog boksača koji je osvojio najznačajnije titule u ovom borilačkom sportu – onu amaterskog europskog i svjetskog prvaka, što u svom boksačkom stažu nema ni veliki Muhammad Ali, potom neprocijenjivo olimpijsko zlato te titulu profesionalnog europskog i svjetskog prvaka, a kao izbornik na Olimpijskim igrama 1984. u Los Angelesu Mate Parlov vodio je svoje boksače do zlata, srebra i dvije bronce.

Omiljeni prvak naroda je još za života proglašen najboljim hrvatskim sportašem 20. stoljeća i s pravom ga mnogi nazivaju najboljim hrvatskim sportašem svih vremena. Simbolično, njegov život se ugasio točno 30 godina nakon posljednje velike osvojene titule, one profesionalnog svjetskog prvaka 1978. godine u Milanu. Njemu u čast sportska dvorana u Puli zove se Dom sportova “Mate Parlov“, a na legendu i iskrenog, skromnog čovjeka nisu ostali imuni ni Kawasaki 3P koji su mu posvetili pjesmu koju danas predstavljaju u live verziji s pratećim videospotom.

“Dragi Katripi i Katripčice. Kao i svake godine, prisjećamo se istinske sportske legende i perjanice pulske škole boksa. Ovoga puta, sjećamo se Matinog rođendana uz spot s našeg rođendana proslavljenog u Teatru &TD. Mate Parlov najjači je!!!”, poručuju Kawasaki 3P.

Videospot snimljen tijekom dvodnevnog koncertnog slavlja najbolji je podsjetnik na sirovu energiju i emociju koja je eksplodirala u uzavreloj atmosferi Teatra &TD koji se tog svibnja 2018. orio dobro znanim stihovima, i koja je ostala zabilježena na obljetničkom izdanju ”25 godina x Teatar &TD”.

CD/DVD ”25 godina x Teatar &TD” možete pronaći u Dancing Bear prodavaonicama u Zagrebu, Osijeku i Rijeci ili putem Dancing Bear webshopa. Kawasaki 3P slušajte i na digitalnim platformama Deezeru, YouTubeu i Spotifyju.