Podijeli objavu

„Mrzim biti bipolaran – to je odlično“. Upravo to je uvodna rečenica koja piše na omotu novog studijskog albuma Kanyea Westa pod zanimljivim imenom – „Ye“. Novi je album i hrvatskoj publici dostupan za slušanje i preslušavanje, putem Deezera i Google Playa.

Ključna prva rečenica na omotu albuma savršeno uvodi u njegov sadržaj. Kanye West ovim izdanjem progovara o borbi s bipolarnim poremećajem, ali i o braku, slavi i roditeljstvu. Album sadrži sedam pjesama i gostovanja izvođača poput Nicki Minaj i Kida Cudija.

Album „Ye“ stigao je dvije godine nakon prošlog albuma „The Life od Pablo“. Dvogodišnja pauza bila je poprilično turbulentna za Kanyea, koji je u tom periodu – između ostalog – otkazao turneju zbog živčanog sloma. Zbog tih okolnosti izbivao je s društvenih mreža, a izdavanje albuma popratio je komentarom.

Kritičari kažu kako je novi album drugačiji od svega što je Kanye do sad napravio. Njegova dosadašnja izdanja osvojila su mnogobrojne nagrade (od toga 21 Grammya), a albumi su se prodavali u platinastim nakladama. Album „Ye“ njegov je osmi studijski album. Izdanje je u svega nekoliko dana od objave zabilježilo više od 100 milijuna Spotify streamova diljem svijeta, #1 iTunes i Apple Music pozicije… a brojke, očekivano, nastavljaju rasti:

View this post on Instagram

It’s been a GOOD few days for ‘Ye

A post shared by Def Jam Recordings (@defjam) on