Josipa Lisac rasprodala Tvrđavu sv. Mihovila, Laibach oduševili posjetitelje

by srp 28, 2017Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Najveća domaća glazbena diva nastupa večeras u 21h na Tvrđavi sv. Mihovila (umjesto na ranije planiranom Baroneu), dan nakon legendarnog Laibacha koji je maksimalno iskoristio jedinstvenu scenografiju kaštela za jedan od svojih najboljih koncerata ikada.

Zbog velikog interesa još prije petnaestak dana odlučeno je da se koncert Josipe Lisac, planiran na Tvrđavi Barone, prebaci na Tvrđavu sv. Mihovila. Da je ova odluka bila ne samo pametna nego i pravovremena govori podatak kako je u prodaji ostalo još svega nekoliko ulaznica što znači da će najpoznatija domaća glazbena changerica pjevati pred dupko punim auditorijem. Važno je napomenuti da karte vrijede i onima koji su ih nabavili ranije za Tvrđavu Barone  te kako je početak večerašnjeg koncerta u 21 sat (umjesto u 22h kako je bilo prije planirano).

Šibenčani su na ovaj način još jednom iskazali svoju podršku Changer Meetupu koji je, svi se slažu, oživio cijeli grad, a jednaku potporu domaćina dobio je sinoć i legendarni slovenski Laibach koji je u Tvrđavi sv. Mihovila priredio pravi spektakl. Grupa poznata po specifičnoj ikonografiji te originalnom glazbenom izričaju koji miješa različite žanrove obogaćene refrenima koji se zvižde ili zborskim frazama, svoj je karakterističan industrozvuk savršeno uklopila u jedinstveni povijesni ambijent osvjetljenjem  i minimalističkom koreografijom. Ova nestvarna atmosfera oduševila je brojnu publiku, ali i ekipu RTL televizije koja ju je direktno prenijela u svojoj najgledanijoj emisiji.