Josipa Lisac ponovno osvaja tvrđavu sv. Mihovila u Šibeniku!

by srp 27, 2017Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Tvrđava Sv. Mihovila u Šibeniku ponovo će ugostiti pjevačku divu Josipu Lisac. Ovo će biti njen drugi nastup na tvrđavi koja je prije tri godine otvorila svoje zidine i time postala vodeći koncertni prostor u Dalmaciji. Josipa Lisac bila je prva pjevačica i glazbenica koja je uz Maksima Mrvicunastupila u tvrđavi sv. Mihovila, najstarijoj od četiri šibenske tvrđave koje svojim atraktivnim izgledom, ali i bogatim programom privlače brojne posjetitelje. Jedinstvenom glazbenom pozornicom ponovo će odzvanjati Josipine prekrasne pjesme, a uz pratnju sjajnih glazbenika izvest će ih u petak, 28. srpnja.

Josipin koncert ove je godine uvršten u program prvog festivala “Changer” u sklopu kojeg nastupaju pojedinci koji svojim djelovanjem pomiču granicu i stvaraju nove standarde, obrasce i izričaje. Iako se nastup trebao održati na tvrđavi Barone, zbog velikog interesa organizatori su Josipin koncert prebacili na tvrđavu Sv. Mihovila i time omogućili puno veći koncertni prostor za njene mnogobrojne obožavatelje. Nedavnim koncertom na 7. Rovinjskom Jazz Festivalu održanom u ex tvornici duhana Rovinj Josipa je očarala publiku željnu vrhunske glazbe i neusporedive interpretacije. Senzacionalna kao i uvijek publiku je doslovno razgalila izvedbom pjesme “Paučina” Brune Krajcara gdje je pokazala kako suvereno vlada različitim narječjima i glazbenim žanrovima. Slično će biti i u Šibeniku, uz neizbježne pjesme s antologijskog “Dnevnika jedne ljubavi”, Josipa će glazbom provesti publiku kroz svoju 50 godina dugu karijeru i otpjevati novije hitove “Moja magija” i “Tu”.


Iako za sebe kaže da nije ni po čemu posebna, njezina pojavnost ipak izaziva divljenje, a među mnogima koji su poželjeli s njom surađivati je cijenjeni britanski fotograf i glazbenik Bari Goddar. Susreli su se u Dubrovniku na njegovoj izložbi, a Bari Goddard svojim je objektivom zabilježio njen jedinstveni umjetnički izričaj.

Koncertima kojima je započela ovu godinu i onima za koje se tek sprema, Josipa će obilježiti slavljeničku godinu, a njen jubilej diskografski prate i dva box seta “Original album collection” s ukupno dvanaest maestralnih albuma.

Box set “Original Album Collection 1” Josipe Lisac po cijeni od 99 kuna kupite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim poveznicama:

Webshophttp://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=940411
iTuneshttp://itunes.apple.com/us/album/id1233678521
Amazonhttp://amazon.com/dp/B071W6T375/ref=sr_1_1_twi_aud_1?ie=UTF8&qid=1496237795&sr=8-1&keywords=JOSIPA+LISAC+ORIGINAL+ALBUM
Deezerhttp://deezer.com/album/41052571

Box set “Original Album Collection 2” kupite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim poveznicama:

Webshophttp://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=940474
iTuneshttp://itunes.apple.com/us/album/id1233722020
Amazonhttp://amazon.com/dp/B072PZWK3X/ref=sr_1_2_twi_aud_1?ie=UTF8&qid=1496237825&sr=8-2&keywords=JOSIPA+LISAC+ORIGINAL+ALBUM
Deezerhttp://deezer.com/album/41050521