Još malo vremena za prijavu na natječaj Zaklade Milana Mladenovića

by srp 26, 2019Domaća glazba, Izdvojeno, Vijesti

Počevši od ove godine, Zaklada Milana Mladenovića dodjeljivat će regionalnu glazbenu nagradu koja će nositi ime istaknutog glazbenika, pjesnika, skladatelja i frontmana kultnog benda Ekatarina Velika.

Nagrada Milana Mladenovića dodjeljivat će se svake godine na dan Milanova rođenja, 21. rujna, za glazbeno djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 2000 eura.

Milanova Nagrada je regionalna i pravo na natjecanje imaju autori s područja svih bivših jugoslavenskih republika, za glazbeno djelo objavljeno između 30. lipnja prethodne godine i 30. lipnja tekuće godine, bez posebnih žanrovskih ograničenja. Rok za prijave je otvoren do 30. srpnja, što znači da je ostalo još svega nekoliko dana da glazbenici prijave svoje uratke.

Prijave se mogu podnositi putem interneta.

Prijedloge djela koja konkuriraju za nagradu mogu podnositi autori, izdavači ili organizacije. Članovi prvog žirija za dodjelu Milanove nagrade su Zoran Kostić Cane, Vasil Hadžimanov i Aleksandar Žikić.

Zaklada Milana Mladenovića je osnovana prema uputi, koju je u svojoj oporuci ostavila Milanova majka, Danica Mladenović. Zaklada je osnovana s namjerom da se autorska i osobna ostavština Milana Mladenovića sačuva kao cjelina i da se namjeni za kulturne i dobrotvorne svrhe. Ciljevi Zaklade su, između ostalog, čuvanje uspomene na Milana Mladenovića, briga o objavljivanju njegovih djela i poticanje umjetničkog stvaralaštva, dodjeljujući regionalnu glazbenu nagradu koja nosi njegovo ime.

Više o Zakladi Milana Mladenovića i glazbenoj nagradi saznajte OVDJE.