Još malo i Jarun postaje središte dobre glazbe: Bliži nam se jubilarno petnaesto izdanje INmusic festivala

by svi 3, 2022Domaća glazba, Festivali, Izdvojeno, Strana glazba, Vijesti

Nakon duge dvije godine, INmusic se ponovno vraća na Jarun.

Bilo da ste iz Zagreba, pa vam onda odlazak na Jarun dođe kao odlazak na pivu u omiljeni kafić, ili netko tko cijeli mjesec planira oko toga kako doći do Jaruna, vjerujemo da željno iščekujete ovogodišnje izdanje ovog, sada već kultnog, festivala.

Iako se festival održava još od 2006. godine, zbog pandemije i svega što se dogodilo u posljednje dvije godine, ipak će ovo izdanje biti jubilarno, petnaesto. Čak i da se ekipa iz organizacije nije potrudila da zaista dovedu najbolje izvođače na svijetu, vjerujemo da bi atmosfera bila odlična jer smo se zaista, ali zaista, zaželjeli normalnog života, pa samim time i koncerata. Uživo, ne preko Zooma ili YouTubea.

No, svakako svemu pomaže to što nas ove godine zaista čeka spektakularan line-up. INmusic uvijek ispuni nekako nadmašiti očekivanja, no mnogi će se složiti da je upravo posljednji Nastup Nick Cavea and the Bad Seedsa, prije četiri godine, bio jedan od najboljih (ako ne i najbolji) u povijesti festivala. I ove godine, Cave se vraća, i to taman nakon izlaska još jednog filma u kojem je upravo on glavni protagonist.

Uz Cavea, svakako ne bi bilo fer izostaviti The Killerse, Deftones, Kasabian, Royal Blood, IDLES ni Róisín Murphy. Svakako je bitno istaknuti i domaća imena: Šumski, Porto Morto i Them Moose Rush. A to su samo neka od imena koja ćemo slušati čak četiri dana kroz nešto više od mjesec dana. S obzirom na to da je ipak u pitanju slavljeničko izdanje, festival će trajati četiri, umjesto uobičajenih tri dana.
Karte je moguće kupiti u nekoliko izdanja: četverodnevne karte su dostupne putem INmusic festival webshopa po cijeni od 649 kn (+ troškovi transakcije) i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) do isteka zaliha ili do promjene cijene ulaznica. Ovih dana su u prodaju puštene i dnevne karte, koje je moguće kupiti isključivo putem službenog INmusic festival webshopa, a njihova cijena za pojedinačne dane je 499 kn (+ troškovi transakcije) za treći i četvrti dan, dok je cijena za prva dva dana 519 kn (+ troškovi transakcije).

Bitno je napomenuti da su važeće sve prethodno kupljene 3-dnevne ulaznice za INmusic festival #15, uključujući i za četvrti dan ovog posebnog izdanja.