Jerry Spin u Močvari kao predgrupa Still Cornersima!

by srp 30, 2023Koncerti, Strana glazba, Vijesti

Belgijski indie kantautor Jerry Spin nastupit će 3. kolovoza u Močvari prije dream pop dua Still Corners. To će mu biti prvi nastup u Hrvatskoj. Zvijezde večeri Still Corners tom će prilikom obilježiti deset godina od izlaska sada već kultnog albuma „Strange Pleasures“! Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 23 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu ili preko njihovog weba, a na dan će ako ih ostane koštati 26 eura. Sve novosti o eventu pratite na Facebooku.

Jerry Spin glazbeni je alter ego iza kojeg se krije kantautor Jeroen de Gussem. Dolazi iz belgijskog grada Genta. Strastveni je pričopričač, a teme kojima se bavi su društvo, razna ljudska stanja i prilike, kao i povijest koja se ponavlja. U svom debitantskom EP-u “Beasts” bavio se “zvjerskom” i egocentričnom naravi ljudi, ponajprije iz perspektive raznih, ne naročito uspješnih poslovnjaka s margina.

Singlovi s tog EP-a imali su sjajnu prođu na belgijskim radio postajama i privukli su značajnu medijsku pažnju. Njegovu glazbu opisuju kao kombinaciju imena kao što su Father John Misty, Gorillaz, Arcade Fire, Arctic Monkeys i Tame Impala. Na nastupima mu se uvijek pridružuje vokalistica, skladateljica i pijanistica Eline Flintrop, a tako će biti i ovaj put u Močvari.

„Strange Pleasures“ otvara veliki hit „The Trip“, koji se već kombinirano na Youtubeu i Spotifyju približio brojci od 200 milijuna slušanja. Osim njega, Still Cornersi će izvesti još velik broj upečatljivih pjesama sa slavljeničkog izdanja koji je izdan za legendarni Sub Pop, kao i mnoge od najpoznatijih pjesama s novijih studijskih albuma.

Inače, ovaj duo čine producent i kantautor Greg Hughes i pjevačica Tessa Murray koji su se 2007. slučajno upoznali na jednoj željezničkoj stanici u Londonu. Dosad su izdali pet albuma. Bit će to jedno hipnotično glazbeno putovanje ovog ljeta uz ovu sjajnu londonsku ekipu!