Naslovnica Vijesti Domaća glazba Jelena Rozga kao posebna gošća na pozornici Šibenik Dance Festivala

Jelena Rozga kao posebna gošća na pozornici Šibenik Dance Festivala

Podijeli objavu

Nekadašnja balerina i strastvena ljubiteljica plesne umjetnosti – Jelena Rozga – koja unazad nekoliko izdanja podržava Šibenik Dance Festival– ove godine i sama će sudjelovati kao posebna gošća večeri svečanog otvaranja festivala – 23. srpnja na Tvrđavi sv. Mihovila u 21 sat.

Jelena će izvesti samo za ovu prigodu pripremljen poseban nastup u acoustic aranžmanu. Glazbenica će tako kao čarobna spona povezati dva plesna djela večeri: balet ‘The Edge’ Igora Kirova u izvedbi HNK Split, u kojem je nekad i sama Jelena plesala, te balet ‘Carmen’ Nacionalnog Baleta iz Pečuha – Ballet Pécs.

‘Ples je moja velika strast i ljubav, mislim da to svi znaju i uvijek činim sve kako bi podržala kvalitetan program plesne umjetnosti. Obožavam balet, iznimno se radujem ovoj posebnoj večeri te se nadam da će svi uživati.’, rekla je Jelena.

Šibenik Dance Festival po 8.put u Krešimirovom gradu postavlja plesne pozornice na tisućljetne kamene trgove, dovodi vrhunske plesne izvedbe na srednjovjekovne tvrđave i uvodi ljubitelje plesa u 150 godina staru zgradu Hrvatskog narodnog kazališta.

Festival ove godine obilježava bogato svečano otvaranje u dva dijela:

1. dio – ‘The Edge’ – balet HNK Split u koreografiji Igora Kirova, glazba:Vivaldi, Mozart i Bach

– Poseban program

2.dio – ‘Carmen’ – Nacionalni balet iz Pečuha – Ballet Pécs , koreografija: Balázs Vincze, glazba G.Bizet

Kroz sedam njegovih izdanja – Šibenik Dance Festival posjetilo je više od 10 tisuća ljudi na bajkovitim tvrđavama grada, kao i pozornici HNK Šibenik, te nebrojivo mnogo ljubitelja plesa, kao i turista koji su u programu festivala uživali na najljepšoj pozornici kulturne baštine Šibenika na Trgu Republike Hrvatske kod šibenske katedrale. Uz to festivalom je prodefiliralo oko 1000 plesača iz cijele regije ali i svijeta, dok će osmo izdanje ugostiti 200 sudionika.

Foto: John Pavlish

Ulaznice se nalaze u prodaji putem sustava www.eventim.hr