Jedinstveni, fenomenalni, neponovljivi Božo Vrećo priprema niz nezaboravnih koncerta u Dalmaciji

by kol 5, 2022Domaća glazba, Izdvojeno, Koncerti, Vijesti

Lirski tenor anđeoskog glasa Božo Vrećo nastupa: 10. kolovoza u 21 sat u Ljetnom Kinu u Makarskoj i 11. kolovoza u 21 sat u Kinu Slavica u Dubrovniku, dok će u Splitu nastupiti 18. kolovoza u 21 sat, u sklopu festivala „S okusom soli…“ u parku Sustipan. Ulaznice za sve koncerte možete kupiti u sustavima Eventim i Croatia Tickets. Ulaznice za koncert u Makarskoj mogu se kupiti u agenciji Marivaturist, za koncert u Dubrovniku u Luži i za koncert u sklopu festivala “S okusom soli…” na Sustipanu u Splitu na ulazu na dan koncerta.

Božo Vrećo postao je jedan od glazbenih pionira kad se usudio dati vlastitu interpretaciju tradiciji sevdaha i izvoditi ga u sebi svojstvenom, autentičnom stilu. Na pisanju novih sevdah tekstova po uzoru na stare stoljetne tekstove surađuje s osebujnim umjetnicima svjetskog glasa. Rezultat tih suradnja su hitovi, poput “Lejlije“ i „Sabe“, koji privlače njegovu sve širu i brojniju publiku.

Ono što ovog umjetnika nedvojbeno ističe iz gomile je raskošan, castrato glas i ekstravagantan izgled, kombinacija koja njegove nastupe čini nezaboravnima. Njega krasi nesvakidašnji opus jer marljivo radi na glazbi i istraživanju baleta i opere te na dokumentarnim filmovima o sevdalinci, kojoj ujedno daje svoj avangardni doprinos. Božin autorski izražaj može se opisati kao interpretacija modernog karasevdaha koji žanrovski zalazi u sfere jazza, bluesa, spiritualnog i polifonog.

Svojim anđeoskim glasom Božo Vrećo ispjevava najdublje emocije s kojima se svi poistovjećuju. On pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći. Svaki Božin stih je poput ispovijedi i priznanja ljubavi, otud i takva magija na njegovim koncertima. Njegovi su koncerti potpun sufi trans koji sevdah izvorno potpuno oslobođen nosi u sebi. U ljudima oslobađa sve potisnute emocije te time izaziva suze na koncertima, kao i neke nadnaravne energije koje se pretaču od osobe do osobe i zajedno čine val ushićenosti, ljubavi i katarze.

Ima pristup koji je zaista katarzičan, transverzalan i unikatan, kako pišu svjetski mediji: francuski ARTE, američki New York Times i španjolski El Periodico. Navedeni ga mediji nazivaju „ikonom slobode, anđeoskim glasom koji miluje duše i otvara srca“.

Božo Vrećo dosad je izdao 3 samostalna albuma: „Moj sevdah“ (2014.), „Pandora” (2017.) i „Melek“ (2018.). Izdao je i 2 albuma kao član ansambla Halka: „Halka“ (2013.) i „O ljubavi“ (2014.) te zajednički album s Edinom Karamazovim „Lachrimae“ (2020.).

Božo Vrećo trenutno radi na filmskoj glazbi ladino pjesama u BiH, a jedna od njih, „Maldita“, dio je istoimenog dokumentarnog filma o njemu, sevdahu i Sarajevu u produkciji i režiji Kanaki films i Medikus Mundi produkcije iz Madrida i Barcelone.

KONCERTI BOŽE VREĆE

10.08. u 21 sat, Makarska, Ljetno kino
11.08. u 21 sat, Dubrovnik, Kino Slavica
18.08. u 21 sat, Split, Park Sustipan – festival “S okusom soli…”

Osjetite magiju anđeoskog glasa Bože Vreće!

Ulaznice za sve koncerte možete kupiti u sustavima Eventim i Croatia Tickets. Ulaznice za koncert u Makarskoj mogu se kupiti u agenciji Marivaturist, za koncert u Dubrovniku u Luži i za koncert u sklopu festivala “S okusom soli…” na Sustipanu u Splitu na ulazu na dan koncerta