Jazz.hr in Jazz Garden: Zdenka Kovačiček u Ljetnom vrtu Vintage Industriala

by srp 3, 2019Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Legendarna persona suvremene hrvatske glazbene povijesti, jedna od naših najboljih jazz/blues pjevačica i žena za sva vremena, Zdenka Kovačiček, u srijedu 3. srpnja stiže u Jazz Garden Savske 160.

Zdenka Kovačiček jedna je od najznačajnijih pjevačkih pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni, a upad za koncert koji je organiziran u suradnji s Jazz.hr-om je besplatan.

Pjesme koje je ona proslavila ‘Zbog jedne melodije davne’, ‘Frka’, ‘Žena za sva vremena’ postale su evergrinima, a značajan je i njezin opus Janis Joplin i Elle Fitzgerald s kojim je izvela dvije predstave u Komediji i polučila veliki uspjeh.

Zdenka Kovačiček posvetila se daskama koje život znače cijeli svoj život. Sa 5 godina počinje glumiti, pjevati i plesati u ZeKaeMu, sa 13 započinje pjevačku karijeru u Duo Hani i postaje teenagerska senzacija. Nastupi na TV-u, snimljeni film i ogromna popularnost odveli su Duo Hani na turneju po Europi, gdje nastupaju sa velikim zvijezdama kao npr. Peter Kraus, Lou Van Burg, Bill Haley itd. Zdenka je danas u svojoj najzrelijoj dobi sa 60 godina sjajne karijere iza sebe, još uvijek u samom vrhu hrvatske glazbene scene, veliki je uzor mladim generacijama, a pred njom su tek sada najveći projekti: kazališni i koncertni.