Podijeli objavu

Jakov živi u Donjem Miholjcu, frontman je i lead vokal NEGRO benda, urednik i voditelj domaće top liste….ustvari, Jakov je jedan svestran mladi čovjek koji svim srcem radi i živi za glazbu, što solo što u bendu.

U prvom izdanju naše Top liste zahvajujući glasovima svojih fanova zasjeo je na sam vrh i na tome mu čestitamo.

O ljetnom hitu “Ljubavi sam žedan ostao”, počecima bavljenja glazbom, ljubavi pa i gdje će za Novu razgovarali smo s Jakovom, no krenimo od početka:

Tko je Jakov Mađarić?
U principu, Jakov je jedan jednostavan mladić iz Slavonije koji od malih nogu obožava umjetnost (ne samo glazbu), i pokušava i uvijek ćepokušavati barem na kratko zaviriti u svaku sferu, odnosno granu, umjetnosti.
Osim glazbom, koja mi je dakako na prvom mjestu, bavim se i glumom… nekada prije, bavio sam se i fotografijom te pisanjem tekstova (sada to ovisi od raspoloženja) no sve su to bili hobiji, sada sam malo zatajio na tim područjima i fokusirao se na glazbu, ali to ne znači da u svoj glazbeni rad ne ubacujem nekakvu svoju umjetničku liniju, ako ne u pjesmu onda več na neki način u spot.
Inače, osim što se bavim glazbom, stalni sam član KUU „Franjo Ebling“ – Sveti Đurađ gdje vec više od 17 godina, zajedno s ostalim članovima njegujem tradiciju plesa i pjesme našeg podneblja.
Osim što sam usko vezan uz umjetnost, tu je i moja druga strana (hahaha), danju sam stručni savjetnik za implementaciju na Općinskom sudu u Osijeku, nakon radnog vremena radijski voditelj i urednik glazbene emisije, a kada padne mrak tada se „pretvaram“ u glazbenika (jer preko dana pjevam u sebi 🙂

Kako je započelo tvoje glazbeno putovanje?
– Ovo je pitanje na koje bi mogao odgovarati najmanje 2-3 sata, ali potruditi ću se biti što sažetiji i jasniji.
Definitivno mislim da je moje glazbeno putovanje krenulo s godinom moga rođenje, usudio bi se reći čak i ranije. U genetskom kodu mi je zapisana glazba, a za to je „kriv“ moj djed Stjepan koji je svojedobno zabavljao sumještane što svoga sela, tako i okolnih, svojim virtuoznim izvedbama na harmonici.
Kako je vrijeme odmicalo, tako su tete u vrtiću prepoznale moj dar za glazbu, „gurale“ me u predstave gdje bi osim glume izvodio i solo dionice. Sve se nastavilo na osnovnu školu, gdje samo dospio u tamburaški orkestar gdje sam svirao u ritam sekciji.
Nakon osnovne škole, kada su se počele događati one prve ljubavi i kada sam po prvi puta osjetio što je to slomljeno srce (barem sam tada mislio da se to tako zove) napisao sam tekst svog prvog singla „Ostani tu“ koji je svjetlo dana ugledao tek 2014. U međuvremenu su se dogodili mnogobrojni festivali, dječji pa čak i oni u konkurenciji sa starijim izvođačima, na kojima sam redovito osvajao nagrade, a sve ovo što se sada događa je samo produkt napornog rada… krvi, znoja i suza koji kao produkt mame osmjeh na lice!

S obzirom da radiš na radiju, pustiš li svoju pjesmu nekad?
Moram priznati da sam u nezavidnom položaju kada moram spomenuti svoju pjesmu u eteru, više volim taj dio prepustiti kolegama jer smatram da bi zvučalo previše samodopadno kada bi morao sam najaviti svoj singl u ulozi voditelja, a kada ga najavljujem u ulozi izvođača, glazbenika, na radijskim postajama gdje dolazim kao gost onda je to već sasvim uobičajena i priča s lakšim teretom.
Dakle, na svom radnom mjestu kada vidim da je moja pjesma iduća u FirePlayu, skidam slušalice, gasim mikrofon i gledam gdje je kraći put za pobjeći iz studia. 😀

Tko je radio na pjesmi i spotu?
Na samoj pjesmi je radio odličan i stručan tim s kojim obožavam raditi i koji iz mene „izvače“ samo ono najbolje, a to su Kristijan Rahimovski kao tekstopisac i skladatelj te Filip Gjud kao producent i aranžer.
Za realizaciju popratnog video-spota je zadužena ekipa iz CINEMATIC produkcije Osijek, Josip Grizbaher i Marko Džavić koji su napravili odličan spot koji prati ovu ljetnu, glazbenu poslasticu. U spotu su sudjelovale djevojke iz plesnog studia SHINE iz Osijeka, dečki iz benda NEGRO koji me nesebično podržavaju i prate, kao pravi prijatelji, a to su redom: Luka Puljić (gitara), Mihael Sever (bubnjevi i perkusije) te Igor Petkovski (bass gitara). U spotu se pojavljuju još dvije djevojke, a to su Danijela Trcović u ulozi one koja odbija buket (mala svađalica) te predivna Nina Dumenčić koja je u ulozi glavne glumice odnosno one zbog koje se ostao žedan ljubavi.

Kako je nastao ovaj ljetni hit?
Singl „Ljubavi sam žedan ostao“ je nastao spontano, nakon sastanka s Kikijem Rahimovskim koji me do pisanja samog teksta upoznao baš onoliko koliko je bilo potrebno da upikne „usridu“ s tekstom.

Pjesmu je napisao i uglazbio Kristijan Rahimovski kako je došlo do te suradnje?
Do same suradnje je došlo tako što smo se Kiki i ja čuli putem Facebooka nakon njegove objave kako je u potrazi za nekim tko želi ozbiljno surađivati, uz mali nagovor prijatelja sam mu se odlučio javiti i poslati nekoliko svojih snimaka koje je on poslušao i u jako kratkom roku iskazao interes za suradnjom. Nakon toga je sve povijest koja gradi, čini mi se, odličnu sliku budućnosti.

Pjesma je ljubavnog karaktera, vjeruješ li u ljubav na prvi pogled i je li istina da žene vrte muškarce oko malog prsta? 😊
Da, ljubavnog je karaktera jer je ljubav nepresušni izvor inspiracije svima, ne samo u glazbi. Što se tiče ljubavi na prvi pogled, zašto ne, ako se dogodi… ne treba bježati od nje, nikako!
Što god mi muškarci rekli, koliko god čelični bili, čvrstog stava i ogromnog ponosa kojeg često teško gutamo, da… žene su te koje s nama mogu gotovo što god požele, pa tako i vrtjeti nas oko malog prsta, neprimjetno nam uči pod kožu, kolati venama i na poslijetku ukrasti srce i tek tada započeti igru. Zato ih mi, muškarci, kada nađemo onu koja nam pomuti pamet, sebično čuvamo!

Na našoj Top listi vodila se velika borba za prvo mjesto između tebe i Fitsche, što misliš o njemu?
Moram priznati da je borba, do samog kraja, bila izuzetno napeta i žestoka. Iz minute u minutu smo varirali po par glasova što u plusu što u minusu.
Fitschu, na žalost, ne poznajem osobno, no nadam se da ćemo se već susresti na nekom festivalu, gaži ili koncertu…, kavi. Poštujem njegov trud i rad, obrnuto ne bi trebalo biti, jer zato smo tu da budemo jedni drugima podrška i pomoć kada god zatreba, jer na ovom putu kojim idemo Fitscho, ostali mladi kolege glazbenici i ja nije baš put meda i mlijeka, ali kada se međusobno podržavamo može biti lakše.
Fitschi još jednom čestitam na osvajanju vrha domaće top ljestivice.

„Ljubavi sam žedan ostao“ je bio ljetni hit, spremaš li nam nešto za zimu?
Naravno, za ovo prijelazno razdoblje kada je potrebno imati nekog pored sebe da te ugrije spremam novi singl, jednu romantičnu stvar uz koju će, vjerujem, mnogi pustit suzu i poželjeti nekome vratiti osmjeh na lice i slomiti sve ono što nije pozitivno jednim čvrstim zagrljajem, baš ispod kišobrana kako i glasi sam naziv singla „KIŠOBRAN“.

Ti si i frontman i lead vokal grupe Negro, predstavi nam malo članove benda i kad ste se okupili?
Mi smo grupa entuzijasta, zaljubljenika u glazbu i ekipa koja želi što više napredovati u glazbenom svijetu te ponuditi onu tonu emocija koju držimo u sebi kao čvrsti muškarci, dok ne krenu prvi taktovi neke pjesme.
Okupili smo se prije nešto više od godinu dana, svatko od nas je prethodno svirao u pojedinim bendovima gdje nam nije u potpunosti „kucalo srce“, a sada kao najbolji prijatelji i glazbenici želimo svima pokazati ljubav prema glazbi.
U bendu nas je pet do sedam čalanova, ovisno od zahtjeva publike, a to su redom: Luka Puljić (gitara, back vocal), Mihael Sever (bubanj i perkusije), Igor Petkovski (bass gitara), Denis Brkanić (klavijature, back vocal) te Ivan Nekić (kravijature).

Je li bolje pjevati solo ili u bendu?
Najbolja je kombinacija kada možeš pjevati solo i uvijek računati na svoju ekipu iz NEGRA koja će te uvijek nesebično podržati i pratiti.

Vječno pitanje u ovo doba – gdje češ za Novu? 😊
Nadam se da ova Nova neće biti radna, napokon, te da ću je dočekati ili u dvoje u nekom romantičnom gradu izvan države ili s prijateljima.

Poruka našim čitateljima…
Uvijek razmišljam o tome što bi rekao ili poručio čitateljima kada bi mi se postavilo ovakvo pitanje, i gotovo mi uvijek padne na pamet da je najvažnije biti svoj, truditi se, „grebati i gristi“ kako bi došao do cilja kojeg si sam postaviš, ne do onog cilja kojeg su ti drugi postavili. Uvijek je bitno da na svom putu uspjeha ne rušiš one koji su do tebe, koji su možda na pola stepenice ispod tebe… pruži im ruku i vjeruj da će ti vratiti kada jednog dana budu povrh tebe.
Slušajte glazbu mladih izvođača, ne sabotirajte njihov trud i rad, jer nikome nije ništa servirano na pladnju, glasujte za naše pjesme… Vaš mali klik dok scrollate Facebookom ili surfate netom, Vama ne znači puno, ali nama izmami osmjeh na lice i da vjetar u leđa.

Naslovna fotografija: Kristijan Gradečki