Podijeli objavu

Jacques Houdek 2017. godine predstavio je Hrvatsku na Eurosongu pjesmom “My Friend”, a ove će godine ponovno pokušati sudjelovati na najpoznatijem europskom glazbenom natjecanju. Međutim, ovog puta ne kao izvođač, nego kao tekstopisac – piše index.hr

Sa Jacquesvom autorskom pjesmom na Doru se prijavio mladi Splićanin Roko Blažević, finalist RTL-ovog showa “Zvijezde” i pobjednik srpskog showa “Pinkove zvezdice”. Novu suradnju je Jacquesov suradnik Mihovil Bek najavio na Facebooku.

“Ponosan sam što ću naredne tri godine brinuti o karijeri takvog talentiranog mladog izvođača pred kojim je, siguran sam, blistava karijera! Odmah za početak pred nama je ogroman izazov, no mi smo spremni – na Natječaj za Doru 2019. poslali smo Jacquesovu autorsku pjesmu koju je snimio fenomenalni Roko! Vjerujemo da ćemo proći i 16.2. se natjecati da Hrvatsku predstavljamo na 64. Eurosongu u Izraelu! Eurovizijskog iskustva imamo, a novih se izazova ne bojimo. Sretno, Roko Blažević, i hvala na povjerenju. Jacques Houdek, hvala na vrhunskoj pjesmi. Jedva čekamooo!!!”, napisao je on.

Jacques je 2017. godine na Eurosongu završio na 13. mjestu.

“Hvala od srca svima koji su vjerovali u nas. Mi smo prezadovoljni nastupom i 13. mjestom. Nadam se da ovo znači da će Hrvatska ići svake godine na Eurosong. Ako smo prošle godine bili 23., a ove godine na 13. mjestu, nek sljedeće godine budemo treći”, rekao je Jacques nakon nastupa, no želje mu se ipak nisu ostvarile jer se Franka Batelić prošle godine nije uspjela plasirati niti u finale.