Jacob Collier: Uoči nastupa u Šibeniku, stigao nam je novi studijski album!

by srp 23, 2019Izdvojeno, Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Jacob Collier, glazbena senzacija iz Velike Britanije i dvostruki dobitnik nagrade Grammy, predstavio je „Djesse Vol. 2.“.

Riječ je o drugom u nizu četiri planiranih albumskih izdanja koje čine projekt „Djesse“, kolekciju od više od 40 pjesama koje istražuju široku lepezu glazbenih žanrova. Hrvatska publika „Djesse Vol. 2“ može slušati na radijskom eteru, Deezeru i Google Playu.

“Djesse Vol. 2” u fokus stavlja intimnost i bliskost koju stvara akustična glazba, uz niz suradnji. Na albumu su gostovali brojni glazbenici, a neki od njih su Lianne La Havas, Oumou Sangaré, dodie, Chris Thile, Sam Amidon i Steve Vai. Većina novog materijala nastala je u njegovom kućnom studiju, a osim autorski, Jacob potpisuje i produkciju.

Talentirani je glazbenik prošlog tjedna objavio singl „It Don’t Matter“, na kojem mu se pridružila popularna pjevačica JoJo. Za pjesmu je objavljen i lyric video:

Jacob Collier za svoju slavu, osim svojem talentu, može zahvaliti i YouTubeu na kojem su veliku popularnost dobile njegove video obrade popularnih pjesama u različitim aranžmanima. Svoj debitantski album “In My Room” napravio je u potpunosti samostalno i predstavio ga je 2016. godine. Godinu dana kasnije osvojio je dvije nagrade Grammy za svoje aranžmane. Već spomenuti serijal „Djesse“ označava njegov projekt kojim kroz više izdanja želi obuhvatiti svaki žanr koji postoji.

Jacob Collier u sklopu ovogodišnje turneje stiže i u Hrvatsku te će 24. srpnja održati koncert na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku.