Podijeli objavu

Mladi britanski multi-instrumentalist Jacob Collier šibenskoj će publici pokazati kako izgleda kada se u jednoj osobi objedini više glazbenih uloga.

Iznimno talentirani Jacob svoje pjesme piše, aranžira, producira te ih inače samostalno izvodi pjevajući sve vokalne i svirajući sve instrumentalne dionice. Njegov glazbeni stil fuzija je jazza, funka, folka, gospela, elektronske i klasične glazbe, a ono što ga razlikuje od ostalih je aranžiranje pjesama temeljeno na improvizacijama i slaganju netipičnih harmonija.

Da se radi o jedinstvenom glazbeniku, potvrdile su i dvije nagrade Grammy za aranžmane pjesama s njegova prvijenca In My Room. Nastao u četiri zida njegove sobe, album je uslijedio nakon viralnog uspjeha Jacobovih obrada popularnih pjesama koje je svijetu predstavio na svom You Tube kanalu. Iz svoja četiri zida izašao je na svjetske pozornice kojima trenutno promovira prvi od četiri albuma iz ciklusa Djesse.

Lakoća prelaska s jednog instrumenta na drugi i pozitivna energija kojom osvaja publiku zaštitni su znak njegovih nastupa uživo. Upotpunjeni vizualnim efektima usklađenima s ritmom glazbe koju izvodi, Jacobovi koncerti malo koga ostave ravnodušnim.

Uoči nastupa u Šibeniku, Jacob Collier predstavio je i novu pjesmu!

Jacob Collier je predstavio četvrtu pjesmu sa svojeg nadolazećeg albuma “Djesse Vol. 2”. Pjesmu je napisao u svibnju, a u njoj mu se pridružila i pjevačica Jojo – glazbenica koja čini bogatu listu izvođača s kojima je Collier surađivao na novom albumu.

Jacob Collier za svoju slavu, osim svojem talentu, može zahvaliti i YouTubeu na kojem su veliku popularnost dobile njegove video obrade popularnih pjesama u različitim aranžmanima. Svoj debi – album, “In My Room” napravio je u potpunosti samostalno i predstavio ga je 2016. godine. Godinu dana kasnije osvojio je dvije nagrade Grammy za svoje aranžmane. Već spomenuto izdanje „Djesse“ označava njegov projekt kojim kroz više izdanja želi obuhvatiti svaki žanr koji postoji. Jacob Collier trenutno je na turneji tijekom koje će posjetiti i Hrvatsku, a 24. srpnja dolazi u Šibenik na Tvrđavu sv. Mihovila.

Ulaznice za koncert na Tvrđavi sv. Mihovila po cijeni od 210 kuna možete kupiti na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava: City Pointu (ulica Don Krste Stošića 1, Šibenik), na blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone te online u sustavima Eventim i Croatia Tickets.

I za ovaj koncert Tvrđava kulture osigurala je popust članovima Kluba! 10% popusta pri kupnji ulaznica očekuje ih u City Pointu (individualne članove na kupnju jedne, a nositelje obiteljske članske iskaznice na dvije ulaznice). Na istom mjestu vlasnici kartica Addiko banke ostvaruju popust od 5% pri kupnji ulaznica.